Εθελουσία στην ΕΤΕ για 800 υπαλλήλους

Εθελουσία στην ΕΤΕ για 800 υπαλλήλους

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εφαρμογή έθεσε χθες η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για τους υπαλλήλους της, μέσω του οποίου επιδιώκεται η μείωση του προσωπικού της ΕΤΕ έως και κατά 800 άτομα. Ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων έχει οριστεί η 4η Δεκεμβρίου και, σύμφωνα με τους όρους τους προγράμματος, δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όσοι υπάλληλοι έχουν συμπληρώσει το 30ό έτος ηλικίας και έχουν τουλάχιστον επτά χρόνια υπηρεσίας στην τράπεζα. Με βάση τους όρους του προγράμματος, η αποζημίωση έχει ανώτατο όριο τις 150.000 ευρώ για όσους επιλέξουν την άμεση αποχώρηση, αλλά μπορεί να φτάσει έως τις 300.000 για τις περιπτώσεις των υπαλλήλων που θα επιλέξουν τη σταδιακή αποχώρηση, λαμβάνοντας 2ετή, 3ετή, 4ετή ή 5ετή άδεια και λήξη της σύμβασης εργασίας στο τέλος της περιόδου.

Η διοίκηση της Εθνικής έχει ήδη εγγράψει στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου πρόβλεψη 90 εκατ. ευρώ και, σύμφωνα ωστόσο με τις εκτιμήσεις, το μέσο κόστος ανά υπάλληλο αναμένεται να διαμορφωθεί στις 110.000 ευρώ. Η τράπεζα έχει ολοκληρώσει στα τέλη του 2019 ακόμη ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου προσωπικού που οδήγησε στην αποχώρηση 836 υπαλλήλων. Το πλάνο μετασχηματισμού που έχει ανακοινώσει η διοίκηση της ΕΤΕ προβλέπει τη μείωση του αριθμού του προσωπικού σε 8.000 άτομα στα τέλη του 2020, αλλά ο στόχος αναμένεται να υπερκεραστεί, καθώς, με βάση τα στοιχεία του α΄ εξαμήνου του έτους, η τράπεζα έχει μειώσει το προσωπικό της στην Ελλάδα σε 8.238. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή