Αγορά… ταύρων το 2021 (;) – Τι βλέπουν Goldman Sachs και JP Morgan

Αγορά… ταύρων το 2021 (;) – Τι βλέπουν Goldman Sachs και JP Morgan

Αναμένεται άλμα για S&P 500, Stoxx 600 και FTSE 100

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα αισιόδοξα μηνύματα από το εμβόλιο των Pfizer – BioNTech έχουν προκαλέσει ένα ξέφρενο ράλι στις αγορές, το οποίο κατά πολλούς θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, με ακόμη μεγαλύτερο αποτύπωμα στους δείκτες των χρηματιστηρίων.

Χαρακτηριστική είναι η πρόβλεψη της Goldman Sachs για τον S&P 500, ο οποίος έως το τέλος του 2020 δεν αποκλείεται να αναρριχηθεί στις 3.700 μονάδες, δηλαδή να καταγράψει άνοδο της τάξης του 4% σε σχέση με τα τωρινά επίπεδα (3.545 μονάδες). 

«Το εμβόλιο αποτελεί μία πολύ πιο σημαντική εξέλιξη για την οικονομία και τις αγορές σε σχέση με την εκλογή του Τζο Μπάιντεν. Τα πολυαναμενόμενα αποτελέσματα των Pfizer – BioNTech δείχνουν ότι η κοινωνία μπορεί σταδιακά να επιστρέψει στην ομαλότητα κατά τη διάρκεια του 2021» εξηγεί η Goldman Sachs.

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρεί ότι η διανομή του εμβολίου και η συνεχής αύξηση της ανοσίας στον γενικό πληθυσμό θα πυροδοτήσουν ένα ισχυρό ράλι στις αγορές. Ειδικότερα, για τον S&P 500 αναμένει άλμα κατά 16% στις 4.300 μονάδες έως τα τέλη του 2021, καλώντας τους επενδυτές να εμπιστευτούν τις μετοχές. 

Αισιόδοξη και η JP Morgan

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η Goldman Sachs, η οποία αναμένει μια αγορά ταύρων κατά το επόμενο έτος. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η JP Morgan, η οποία «βλέπει» τον S&P 500 να διαπερνά το όριο των 3.600 μονάδων έως τα τέλη του 2020 και να κλείνει κοντά στις 4.500 μονάδες έως τα τέλη του 2021. 

«Οι μετοχές λαμβάνουν ένα από τα καλύτερα στηρίγματα για μια βιώσιμη άνοδο τα επόμενα χρόνια. Μετά από μια μακρά περίοδο αυξημένων κινδύνων (εμπορικός πόλεμος, πανδημία, αμερικανικές εκλογές), οι προοπτικές είναι σημαντικά θετικές» επισημαίνει η επενδυτική τράπεζα. 

Άνοδος και στην Ευρώπη

Εξίσου αισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις και για την Ευρώπη, με την Goldman Sachs να αναμένει αύξηση του πανευρωπαϊκού δείκτη Stoxx 600 στις 430 μονάδες, αριθμός ο οποίος μεταφράζεται σε κέρδη της τάξης του 11% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα.

Όσον αφορά το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, παράλληλα, η τράπεζα θεωρεί ότι ο στόχος για το επόμενο 12μηνο θα καθοριστεί γύρω από τις 7.200 μονάδες, με τον FTSE 100 να σημειώνει εντυωπωσιακή άνοδο της τάξης του 13%.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή