Δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος ο «βασιλιάς» της Louis Vuitton

Δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος ο «βασιλιάς» της Louis Vuitton

Πίσω μόνο από τον Τζεφ Μπέζος

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον τίτλο του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο απολαμβάνει από τη Δευτέρα ο «βασιλιάς» της Louis Vuitton, Μπερνάρ Αρνό, του οποίου η καθαρή περιουσία ανέρχεται σε περισσότερα από 137 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μόνο τη Δευτέρα, τα περιουσιακά στοιχεία του Γάλλου επιχειρηματία αυξήθηκαν κατά 7 δισεκατομμύρια ευρώ, μετά το ράλι της τιμής στη μετοχή της εταιρείας μόδας , ως απόρροια των ευχάριστων ειδήσεων από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 15 ημερών, ο Αρνό είδε την περιουσία του να διευρύνεται κατά 16 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό ίσο με το αντίτιμο της εξαγορά της ανταγωνιστικής Tiffany.

Υπενθυμίζεται ότι η Louis Vuitton, η οποία ήδη διαθέτει τις ετικέτες των Christian Dior και Moet & Chandon, συμφώνησε πέρυσι να αγοράσει την Tiffany έναντι 16 δισ. δολαρίων. Όμως, το deal δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, λόγω της νομικής διαμάχης των δύο πλευρών επί του συμφωνηθέντος τιμήματος.

Σύμφωνα με την κατάταξη του Forbes, ο Αρνό βρίσκεται πίσω μόνο από τον Τζεφ Μπέζος της Amazon, του οποίου η περιουσία αγγίζει τα 184 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Γάλλος επιχειρηματίας, ο οποίος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ευρώπη, είχε βρεθεί στη δεύτερη θέση και το 2019. Ωστόσο, η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε σοβαρούς τριγμούς στην κεφαλαιοποίηση της Louis Vuitton, με αποτέλεσμα τη μείωση της περιουσίας του.

Άλλωστε, οι διακυμάνσεις στη λίστα του Forbes θεωρούνται πολύ συχνό φαινόμενο, λόγω των συνεχών μεταπτώσεων στις αξίες των μετοχών των μεγάλων εταιρειών, κάτι το οποίο προκαλεί αλλαγές και στην προσωπική περιουσία των μετόχων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή