Τρίτη ημέρα ανόδου στις διεθνείς αγορές

Τρίτη ημέρα ανόδου στις διεθνείς αγορές

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίστηκε για τρίτη ημέρα χθες η ευφορία των επενδυτών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αλλά και στην αμερικανική αγορά, διότι η αισιοδοξία που γέννησε το πειραματικό εμβόλιο των Pfizer και BioNTech εξάλειψε την έντονη ανησυχία που δημιουργεί η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων. Στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού οι δείκτες αντιστάθμισαν τις αρχικές απώλειες, ενώ οι συναλλασσόμενοι έδειξαν και πάλι την προτίμησή τους στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, εκτιμώντας πως η ανάκαμψη της οικονομίας στις ΗΠΑ θα είναι βραδεία εξαιτίας της ασθένειας. Πριν από το κλείσιμο χθες ο Dow Jones και ο S&P 500 σημείωναν άνοδο 0,29% και 0,86%. Ο S&P 500 ανήλθε σε υψηλά διμήνου. Οι  μετοχές των κολοσσών τύπου Apple και Amazon σημείωσαν άνοδο, όπως και εκείνες εταιρειών, που ωφελήθηκαν από την καραντίνα, όπως της πλατφόρμας διασκέψεων Zoom. Στον αντίποδα οι τραπεζικές μετοχές κινήθηκαν πτωτικά.
Στη Γηραιά Ηπειρο ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 1,08%, ενώ από τις αρχές της εβδομάδας τα κέρδη του ανέρχονται σε 5%.

Το επενδυτικό κοινό λόγω της προόδου επί του εμβολίου επέλεξε μετοχές των πληγέντων κλάδων, όπως τα ταξίδια και οι μεταφορές, αλλά και εκείνες των οργανισμών κοινής ωφελείας. Ανοδικά κινήθηκαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και οι τιμές των μετοχών των εταιρειών της υψηλής τεχνολογίας ακολουθώντας την πορεία των αντιστοίχων στη Γουόλ Στριτ μετά την καταβαράθρωση του Μαρτίου. Ο κλαδικός δείκτης υψηλής τεχνολογίας στην Ευρώπη ενισχύθηκε χθες κατά 0,7%.

Ειδικότερα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση με άνοδο 1,35%, με 0,40% στη Φρανκφούρτη ο DAX, με 0,48% στο Παρίσι ο CAC 40, στο Μιλάνο με 0,68% ο FTSE MIB και ο IBEX με 1,07% στη Μαδρίτη. «Οι αμερικανικές εκλογές και η συζήτηση για νέα μέτρα αναθέρμανσης της οικονομίας στη Γηραιά Ηπειρο σε συνδυασμό με την πρόοδο για το εμβόλιο συνέβαλαν ώστε οι διαπραγματευτές να αισθανθούν πιο σίγουροι, αν και η αγορά κατεβάζει ταχύτητα, εξετάζοντας πιθανούς βραχυπρόθεσμους κινδύνους», τονίζει ο Κιθ Τέμπερτον, χρηματιστής της Forte Securities. Ο Stoxx 600, τέλος, έχει κερδίσει 43% από τον Μάρτιο χάρις εν μέρει στα τεράστια πακέτα στήριξης διεθνώς, ενώ ο S&P 500 έχει άνοδο 10% από τις αρχές της χρονιάς.

Τέλος, το αργό Νέας Υόρκης παρουσίασε άνοδο 1,7% στα 42,06 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή