Καθαρά κέρδη 13,2 εκατ. εμφάνισε η Autohellas το εννεάμηνο του 2020

Καθαρά κέρδη 13,2 εκατ. εμφάνισε η Autohellas το εννεάμηνο του 2020

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενοποιημένες πωλήσεις, ύψους 149,2 εκατ. ευρώ, εμφάνισε το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς η Autohellas, μέγεθος που είναι χαμηλότερο κατά 7%, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Η συγκεκριμένη χρονική περίοδος είναι η πιο σημαντική στη διαμόρφωση της κερδοφορίας της, με την εταιρεία να εμφανίζει λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) ύψους 43,8 εκατ. ευρώ και κέρδη μετά από φόρους 12,1 εκατ. ευρώ, που είναι μειωμένα κατά 46% σε σχέση με το 2019. Συμπεριλαμβανομένης της δραστηριότητας του τρίτου τριμήνου, σε επίπεδο εννεαμήνου, η Autohellas εμφάνισε κύκλο εργασιών 360,6 εκατ. ευρώ, EBITDA 101,5 εκατ. ευρώ και κερδοφορία μετά από φόρους ύψους 13,2 εκατ. ευρώ, που είναι μειωμένη κατά 67%, έναντι του 2019.

Η μερική αποκατάσταση των τουριστικών αφίξεων ενεργοποίησε τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, που κινήθηκαν ωστόσο σε επίπεδο εσόδων σημαντικά χαμηλότερο από το 2019 και αντίστοιχο των τουριστικών αφίξεων ακόμη και για το περιορισμένο –μετά τις 15 Ιουλίου– διάστημα της ενεργού τουριστικής περιόδου. Αντίθετα, ο κλάδος των μακροχρόνιων μισθώσεων εμφάνισε συνολικά αύξηση, παρά το διάστημα του lockdown που κόστισε σε νέες μισθώσεις, μετριάζοντας έτσι την απώλεια στον συνολικό κύκλο εργασιών από ενοικιάσεις.

Κατά το τρίτο τρίμηνο, οι πωλήσεις των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων εμφάνισαν σημαντική αύξηση, ενώ ο κλάδος εμπορίας καινούργιων αυτοκινήτων επέστρεψε στην κανονικότητα, καταγράφοντας ενίσχυση 7,5%. Αυτό, λόγω της σημαντικής ανάκαμψης της ζήτησης από ιδιώτες και των καλών επιδόσεων των εισαγωγικών εταιρειών (χονδρική) και του τομέα λιανικής της Autohellas.
Επίσης, κατά το εννεάμηνο ο όμιλος βελτίωσε σημαντικά τις καθαρές ταμειακές ροές, με αποτέλεσμα ο καθαρός δανεισμός να είναι μειωμένος κατά 54,4 εκατ. ευρώ από τις αρχές του 2020 αλλά και η διαθέσιμη ρευστότητα να είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

«H Autohellas για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ανθεκτική σε περίοδο πρωτόγνωρης κρίσης για τον τουρισμό και την οικονομία. Η συμπληρωματικότητα των τριών πυλώνων εργασιών στους οποίους στηρίζεται ο όμιλος, και η αποτελεσματικότητα των στελεχών μας και της οργάνωσής μας σε γρήγορες, αναγκαίες προσαρμογές, για άλλη μία φορά, μας στηρίζουν και μας δίνουν τη δυνατότητα να έχουμε κερδοφόρο αποτέλεσμα παρά τις συνθήκες. Μετά την επιτυχημένη διαχείριση του 2020, του δυσκολότερου έτους στην ιστορία της εταιρείας, είμαστε αισιόδοξοι ότι, παρά τις προκλήσεις του δεύτερου lockdown που διανύουμε, η δυνατότητά μας να παραγάγουμε κερδοφορία θα είναι σημαντικά ισχυρότερη από το δεύτερο τρίμηνο του 2021 και μετά», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της Autohellas, Ευτύχιος Βασιλάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή