Ολοκληρώνεται η πώληση της Singular Logic

Ολοκληρώνεται η πώληση της Singular Logic

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οριστικοποιείται αυτές τις ημέρες η σύμβαση αγοραπωλησίας των μετοχών της Singular Logic μεταξύ της ιδιοκτήτριας Marfin Investment Groups και της κοινοπραξίας των αγοραστών Epsilon Net και Space Hellas. Οι εμπλεκόμενοι εκτιμούν πως το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής μπορεί να γίνει μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Οι εναπομείνασες λεπτομέρειες της σύμβασης και τυχόν αλλαγές που θέλουν οι αγοραστές θεωρούνται ήσσονος σημασίας και εύκολο να ενσωματωθούν, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Οταν η Singular Logic περάσει τελικά στο σχήμα των Epsilon Net και Space Hellas, θα ξεκινήσει και η διαδικασία για την αξιοποίηση του ενεργητικού της κατόπιν συμφωνίας μεταξύ των δύο αγοραστών, ενώ, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, στον μετασχηματισμό αυτό της Singular Logic ενδέχεται να λάβει μέρος και η Entersoft, που αρχικά συμμετείχε στην κοινοπραξία αλλά κατόπιν αποχώρησε.

Με απλά λόγια, οι νέοι μέτοχοι και τυχόν συνεργάτες θα επιχειρήσουν να αξιοποιήσουν ανάλογα με το προφίλ της κάθε εταιρείας τους το ιδιαιτέρως διευρυμένο πελατολόγιο της Singular Logic, με σκοπό την προώθηση και δικών τους εφαρμογών και υπηρεσιών, αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές της αγοράς.

Εκτός από το ικανό πελατολόγιο της Singular Logic στον χώρο του επιχειρηματικού λογισμικού (ERP), η αγορά αξιολογεί θετικά και τον κλάδο ολοκλήρωσης συστημάτων, που μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα μεγάλα έργα πληροφορικής στο Δημόσιο, εφόσον αποκτήσει την απαραίτητη κεφαλαιακή επάρκεια.

Η Singular Logic θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες υπηρεσιών και λύσεων πληροφορικής στην Ελλάδα και οι δραστηριότητές της περιλαμβάνουν την ανάπτυξη και διάθεση καινοτόμων προϊόντων επιχειρηματικού λογισμικού, τη μελέτη, σχεδίαση και υλοποίηση ολοκληρωμένων έργων πληροφορικής για τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, καθώς και τη διάθεση και υποστήριξη προϊόντων ξένων ομίλων πληροφορικής. Επιπλέον η Singular Logic διαχειρίζεται τη συγκέντρωση και μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων όλων των βουλευτικών εκλογών από το 1981.

Η προσπάθεια πώλησης της εταιρείας ξεκίνησε στις αρχές του έτους, μετά την κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεών της που εξορθολόγησαν τον ισολογισμό της συγκριτικά με την πρότερή του κατάσταση. Η διαδικασία πώλησης, που «έτρεξε» για λογαριασμό της MIG η Euroxx, «σκόνταψε» όταν η προεπιλογή ως προτιμητέου επενδυτή της εταιρείας Nexus Holdings Limited ακυρώθηκε εξαιτίας της μη καταβολής των απαραίτητων και προβλεπόμενων από τη διαδικασία κεφαλαίων.

Σε αυτή τη διαδικασία όμως συμμετείχαν και η κοινοπραξία Epsilon Net/Space Hellas/Entersoft, η κοινοπραξία Profile/OTS και η εταιρεία πληροφορικής In Digital. Οι σύμβουλοι και η MIG στράφηκαν τότε στον δεύτερο επιλαχόντα την κοινοπραξία Epsilon Net/Space Hellas/Entersoft, ενώ εκτός διαδικασίας ενδιαφέρθηκε και η SoftOne (συμφερόντων του Olympia Group), και έτσι η πρόταση αυτή δεν προχώρησε. Οι διαπραγματεύσεις με την κοινοπραξία Epsilon Net/Space Hellas/Entersoft προχώρησαν, αλλά εν τω μεταξύ αποχώρησε η Entersoft. Ετσι Epsilon Net και Space Hellas, εισηγμένες και οι δύο, είναι έτοιμες τώρα να αποκτήσουν τη Singular Logic.
Σημειώνεται πως η Epsilon Net στο πρώτο εξάμηνο του 2020 σημείωσε αύξηση ενοποιημένων πωλήσεων 7,30% στα 8,45 εκατ. έναντι 7,87 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2019 και καθαρά κέρδη 1 εκατ. Αντίστοιχα, αύξηση ύψους 11,1% παρουσίασε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Space Hellas το πρώτο εξάμηνο του 2020 και ανήλθε σε 33,0 εκατ. έναντι 29,7 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 640.000 έναντι 783.000.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή