Νέα κάμψη των αιτήσεων επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ

Νέα κάμψη των αιτήσεων επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ

Υποχώρησαν στις 709.000 για την εβδομάδα 1-7 Νοεμβρίου

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα μείωση εμφάνισαν οι αιτήσεις επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, σε ακόμη μία ένδειξη ανάκαμψης της αμερικανικής  αγοράς εργασίας, μετά την καθίζηση του β’ τριμήνου του 2020.

Πιο συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις υποχώρησαν στις 709.000 για την εβδομάδα 1-7 Νοεμβρίου έναντι 757.000 την εβδομάδα 25-31 Οκτωβρίου. Οι αναλυτές του Dow Jones ανέμεναν μείωση στις 740.000.

Πρόκειται για την τέταρτη διαδοχική εβδομάδα, κατά την οποία καταγράφεται κάμψη του αριθμού των νέων αιτήσεων. Ωστόσο, η επίδοση των 709.000 παραμένει σε επίπεδα υψηλότερα της προ-κορωνοϊού εποχής.

Κι αυτό, διότι την περίοδο Μαρτίου-Απριλίου, όταν και υπήρξε κορύφωση της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης στις ΗΠΑ, χάθηκαν περισσότερες από 22 εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Μέχρι στιγμής, έχουν ανακτηθεί οι 12 εκατομμύρια και απομένουν ακόμη 10.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης ανεργίας, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, βρίσκεται στο 6,9%, όταν το διάστημα Μαρτίου-Απριλίου είχε εκτιναχθεί στο 14,7%. Και πάλι, όμως, παραμένει σημαντικά αυξημένος σε σχέση με το 3,5% της προ-κορωνοϊού περιόδου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή