Νέο μπαράζ τεχνολογικών IPO στη Wall Street

Νέο μπαράζ τεχνολογικών IPO στη Wall Street

Ανάμεσα σ' αυτές και η Airbnb

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο μπαράζ Αρχικών Δημόσιων Προσφορών (IPO) αναμένεται στη Wall Street έως τα τέλη του 2020, με τον τεχνολογικό κλάδο να αποτελεί και πάλι τον απόλυτο «πρωταγωνιστή» στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Εντός Δεκεμβρίου, συγκεκριμένα, οι επενδυτές καλούνται να υποβάλλουν τις προσφορές τους για τις μετοχές των DoorDash (delivery φαγητού), Wish (ηλεκτρονικό εμπόριο), Roblox (παιδικά παιχνίδια) και Airbnb (πλατφόρμα βραχυχρόνιων μισθώσεων).

Οι επίσημες αιτήσεις των τεσσάρων προαναφερόμενων εταιρειών εκτιμώνται έως την επόμενη εβδομάδα, παρότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα, ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς.

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, στόχος και των τεσσάρων είναι το επίσημο χρηματιστηριακό «ντεμπούτο» να γίνει εντός του έτους, προτού υπάρξει «ξεφούσκωμα» του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την επικράτηση του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, οι αμερικανικοί δείκτες έχουν καταγράψει ισχυρό ράλι, εκτινασσόμενοι σε νέα ιστορικά ρεκόρ. Στην ανοδική τάση συνέβαλαν και οι ευχάριστες ειδήσεις από το μέτωπο του εμβολίου έναντι της Covid-19.

Ο τεχνολογικός κλάδος, από τον περασμένο Μάρτιο έως και τον Σεπτέμβριο, αποτέλεσε τον μεγάλο κερδισμένο της πανδημίας, με τις μετοχές του Big Tech (σ.σ. Amazon, Google, Apple κ.α.), καθώς κι άλλων, ανερχόμενων εταιρειών, όπως της Zoom, να προσελκύουν κεφάλαια, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Με πληροφορίες από CNBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή