ΑΓΟΡΕΣ

Ο άνθρωπος που έβγαλε 400 εκατ. δολάρια από τις εκλογές στις ΗΠΑ

Μέσα σε λίγες ημέρες

Ο άνθρωπος που έβγαλε 400 εκατ. δολάρια από τις εκλογές στις ΗΠΑ

Κατάφερε να βγάλει κέρδος, συνολικού ύψους σχεδόν 400 εκατομμυρίων δολαρίων, ποντάροντας στο αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ.

Ο λόγος για τον Ντάνιελ Λεμπ του αμερικανικού επενδυτικού fund Third Point, ο οποίος θεωρείται ένας από τους μεγάλους νικητές του μετεκλογικού ράλι στις χρηματιστηριακές αγορές.

Πιο συγκεκριμένα, ο έμπειρος διαχειριστής κατάφερε να επωφεληθεί σημαντικά από την αντίδραση της αγοράς στο αποτέλεσμα της κάλπης, καθώς η νευρικότητα της προεκλογικής περιόδου έδωσε πολύ γρήγορα τη θέση της στο ράλι της μετεκλογικής περιόδου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα μέσα Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου, ημέρα των προεδρικών εκλογών, ο δείκτης S&P 500 στη Wall Street έχασε το 6% της αξίας του. Όμως, μέσα σε τρεις ημέρες, από τις 4 έως τις 6 Νοεμβρίου κατόρθωσε να παρουσιάσει κέρδη της τάξης του 7%.

Ο Αμερικανός επενδυτής, παρά την αβεβαιότητα του Οκτωβρίου, διατήρησε την έκθεσή του στις αμερικανικές μετοχές, την οποία μάλιστα αύξηση ακόμη περισσότερο, καθώς πλησίαζει η ώρα της κάλπης.

Η υπομονή και η επιμονή του, τελικά, απέδωσαν καρπούς, καθώς το μετεκλογικό ράλι στις μετοχές των εταιρειών, ιδίως του τραπεζικού τομέα, του απέφερε κέρδη, τα οποία άγγιξαν τα 400 εκατομμύρια ευρώ, εκτινάσσοντας τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία του Third Point στα 13,5 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Με πληροφορίες από Financial Times