Η Third Point κέρδισε 400 εκατ. σε τέσσερις ημέρες

Η Third Point κέρδισε 400 εκατ. σε τέσσερις ημέρες

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ντάνιελ Λεμπ έβγαλε εκατομμύρια δολάρια στοιχηματίζοντας σχετικά με τις αμερικανικές εκλογές. Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής δεν ανησυχούσε υπερβολικά για την επίπτωση των αμερικανικών εκλογών στις αγορές. Πόσο κερδισμένος βγήκε από την αντίδραση της αγοράς στο αποτέλεσμα, όταν οι άλλοι φοβούνταν μήπως «καούν» όπως το 2016; Η Third Point, επενδυτική του Ντάνιελ Λεμπ, συγκέντρωσε κέρδη ύψους σχεδόν 400 εκατομμυρίων δολαρίων σε ένα επιθετικό στοίχημα σχετικό με το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών.

Η επιτυχία του αυτή έθεσε τον δισεκατομμυριούχο ανάμεσα στους νικητές των hedge funds στις πρόσφατες μεταβολές της αγοράς. Aνάλυση της βρετανικής εφημερίδας Financial Times στα έγγραφα που υποβάλλονται στις ρυθμιστικές αρχές και μία επιστολή που έστειλε σε επενδυτή ο κ. Λεμπ δείχνουν ότι ο διαχειριστής του hedge fund κέρδισε από την αντίδραση της αγοράς στο εκλογικό αποτέλεσμα που είχε παραπλανήσει κάποιους επενδυτές.

Η νευρικότητα των επενδυτών οδήγησε τον δείκτη S&P 500 σε υποχώρηση 6%  από τα μέσα Οκτωβρίου έως την ημέρα πριν από τις προεδρικές εκλογές. Και οι χρηματιστές προετοιμάστηκαν για μεγάλες αναταράξεις στην αγορά.

Αυτό που έγινε στην πραγματικότητα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ριμπάουντ που έχουν καταγραφεί ποτέ έπειτα από εκλογές, με τον S&P 500 να κάνει άλμα 7% την περασμένη μόνο εβδομάδα.

Ο κ. Λεμπ είπε στους πελάτες του fund πριν από αρκετές εβδομάδες ότι είχε διατηρήσει την έκθεσή του στις μετοχές, ένα πολύ μεγαλύτερο ποντάρισμα στην άνοδο των τιμών παρά στην πτώση τους, καθώς έφτασε η μέρα των εκλογών.

Σε μία βιντεοκλήση με επενδυτές, ο κ. Λεμπ είχε εξηγήσει ότι ως αποτέλεσμα της έρευνας της εταιρείας και της χρήσης δεδομένων από παρόχους, δεν ανησυχούσε υπερβολικά για την επίδραση των εκλογών στις αγορές, σύμφωνα με πηγή των F.T. Πολλοί διαχειριστές fund απέφυγαν να κάνουν πονταρίσματα στις εκλογές, καθώς είχαν «καεί» από τη απροσδόκητη νίκη του Τραμπ το 2016.

Το hedge fund του κ. Λεμπ έχει περιουσιακά στοιχεία ύψους  13,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και σημείωσε κέρδη 4,3% από την 1η ώς και την 4η Νοεμβρίου, περίοδο που περιλάμβανε τη μεγάλη ανάκαμψη την ημέρα αμέσως μετά τις εκλογές. Τότε οι επενδυτές χαίρονταν με την προοπτική ο Μπάιντεν να γίνει ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά η χαρά τους περιορίστηκε όταν διαπίστωσαν ότι θα επικρατεί διχασμός στους κόλπους του Κογκρέσου.

Δεν είναι σαφές πώς έχει κινηθεί ο κ. Λεμπ από τότε, αν και μερικές από τις μεγαλύτερες θέσεις του, όπως η Prudential και η Walt Disney, έχουν ισχυρή απόδοση αυτό τον μήνα, καθώς βελτιώθηκαν οι οικονομικές προοπτικές. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή