Elevate Greece: Πάνω από 580 start ups στον πρώτο μήνα λειτουργίας

Elevate Greece: Πάνω από 580 start ups στον πρώτο μήνα λειτουργίας

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερες από 580 νεοφυείς επιχειρήσεις (start ups) έχουν εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο κατά τον πρώτο μήνα λειτουργίας του ElevateGreece, που αποτελεί την κύρια, ηλεκτρονική πύλη εισόδου του οικοσυστήματος καινοτομίας της χώρας.

Παράλληλα, έχουν δημοσιευθεί και οι πρώτες αγγελίες για εξεύρεση εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού από νεοφυείς επιχειρήσεις που εγγράφηκαν στο Μητρώο, ενώ σημαντική είναι και η έλευση νέων μελών που συμμετέχουν ως Επίσημοι Υποστηρικτές στο Elevate Greece.

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης του πρώτου μήνα λειτουργίας του ElevateGreece, ο αρμόδιος Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας δήλωσε: «Σήμερα συμπληρώσαμε τον πρώτο μήνα λειτουργίας του ElevateGreece και τα μηνύματα που λαμβάνουμε καθημερινά είναι πολύ θετικά. Η αξιολόγηση των δυνητικών νεοφυών επιχειρήσεων και οι εγγραφές προχωράνε σε χρόνο ρεκόρ. Ήδη υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση και άρχισαν εταιρείες να αναζητούν και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό μέσω του ElevateGreece».

Επισημαίνεται ότι το Elevate Greece είναι ένα ουσιαστικό εργαλείο, τόσο για την Πολιτεία, όσο και για τους εμπλεκόμενους φορείς, τις επιχειρήσεις και τους εν δυνάμει επενδυτές, καθώς μέχρι σήμερα δεν υπήρχε επίσημη και αξιόπιστη καταγραφή των νεοφυών επιχειρήσεων της χώρας.

Πλέον, καθίσταται εφικτή η παρακολούθηση της πορείας που οι επιχειρήσεις χαράσσουν, στη βάση κρίσιμων δεικτών (KPIs) ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται ένα σύστημα παρακολούθησης όλου του οικοσυστήματος καινοτομίας. Αν και το παρόν εγχείρημα εστιάζει στις νεοφυείς επιχειρήσεις, αξίζει να σημειωθεί πως παράλληλα αποσκοπεί στην ανάδειξη και τη «δικτύωση» ολόκληρου του οικοσυστήματος, με την υποστήριξή τους από την Πολιτεία καθώς και τους “Official Partners” από τον χώρο των επιχειρήσεων και θεσμικών φορέων.

Περισσότερες πληροφορίες για τους Επίσημους Υποστηρικτές, τις νέες θέσεις εργασίας αλλά και για την Πλατφόρμα ElevateGreece μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://elevategreece.gov.gr/el/ypostiriktes/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή