Συνεργασία ΣΕΒ με νεοφυείς επιχειρήσεις

Συνεργασία ΣΕΒ με νεοφυείς επιχειρήσεις

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη νέα πρωτοβουλία, Innovation Ready, που έχει στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ βιομηχανίας, νεοφυών επιχειρήσεων και ερευνητικών ομάδων για τον παραγωγικό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας, παρουσιάζει ο ΣΕΒ. Με βασικό μήνυμα ότι «στην Ελλάδα παράγεται αξιόλογη καινοτομία», η νέα πρωτοβουλία του ΣΕΒ επιχειρεί να επισπεύσει τη μετάβαση από την καινοτομία στη δημιουργία εμπορεύσιμων προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Η νέα δράση του συνδέσμου ξεκίνησε με την πρώτη διαδικτυακή συνάντηση δικτύωσης που διεξήχθη την περασμένη Τετάρτη με θέμα «Βιοϊατρικές τεχνολογίες του αύριο σήμερα». Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι της φαρμακοβιομηχανίας και επιχειρήσεων του κλάδου της υγείας ενημερώθηκαν σχετικά με ισχυρές πατέντες και ώριμες νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της βιοϊατρικής, ώστε να αναπτυχθούν συνεργασίες και να αξιοποιηθούν εμπορικά τεχνολογίες που αναζητούν τρόπους εισόδου στην αγορά. Εντεκα εταιρείες, που έχουν λάβει χρηματοδότηση από funds, παρουσίασαν τα προϊόντα τους σε 40 σημαντικές επιχειρήσεις του κλάδου φαρμάκου και υγείας και εξήγησαν τις συνεργασίες που αναζητούν από τη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις του κλάδου. Οι εταιρείες που παρουσιάστηκαν είναι οι Advantis, Athroa/Aimbrain, EnzyQuest, Athroa/Gistec, K-Invent, LANGaware, Nanoplasmas, Athroa/Photostick, Purposeful, Qcell, Tendertec.

Παρεμβαίνοντας στην εκδήλωση, ο πρόεδρος της επιτροπής καινοτομίας και μέλος του Δ.Σ. ΣΕΒ Μάρκος Βερέμης σημείωσε ότι «η καινοτομία και η επένδυση σε έρευνα και ανάπτυξη αποτελούν μονόδρομο προκειμένου να έχουμε πιο ανταγωνιστικά και διαφοροποιημένα προϊόντα». Στο μεταξύ, αυξημένο είναι το ενδιαφέρον νεοφυών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας για να εγγραφούν στην πλατφόρμα Elevate Greece, που λειτουργεί ως μητρώο καταγραφής των ελληνικών startups. Περίπου 582 νεοφυείς επιχειρήσεις έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία υποβολής αίτησης για εγγραφή στο Elevate Greece, ενώ, από αυτές, 62 έχουν ολοκληρώσει την υποβολή της αίτησης. Επίσης, 9 έχουν ήδη εγγραφεί στην πλατφόρμα η οποία λειτουργεί εδώ και περίπου ένα μήνα. Σε σχετική ανακοίνωση, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας τόνισε ότι εταιρείες άρχισαν να αναζητούν και εξειδικευμένο προσωπικό μέσω του Elevate Greece. Επίσης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι πολύ σύντομα το υπουργείο θα παρουσιάσει μια νέα δράση του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των νεοφυών επιχειρήσεων που έχουν εγγραφεί στο μητρώο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή