Χρ. Σταϊκούρας: Τι εξετάζει η κυβέρνηση για τα τέλη κυκλοφορίας

Χρ. Σταϊκούρας: Τι εξετάζει η κυβέρνηση για τα τέλη κυκλοφορίας

1' 12" χρόνος ανάγνωσης

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξει κάποια ρύθμιση ή μείωση των τελών κυκλοφορίας, με δεδομένο ότι πάρα πολλά αυτοκίνητα βρίσκονται σε ακινησία εξαιτίας της πανδημίας και του lockdown, ο κ. Σταϊκούρας αρκέστηκε να δηλώσει ότι οι όποιες αποφάσεις θα παρθούν μόνο όταν υπάρχει μια καλύτερη εικόνα της ελληνικής οικονομίας, ενώ ανέφερε ότι τα όποια μέτρα ληφθούν, θα πρέπει να «πιάνουν τόπο».

Σημειώνεται ότι τα τέλη κυκλοφορίας για το 2021 είναι αναρτημένα από την περασμένη Παρασκευή στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ. 

Όπως έχει ανακοινωθεί, η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μπορεί να καταστεί εφικτή με τρεις διαφορετικούς τρόπους: 

– Με τον QR κωδικό, τον οποίο οι φορολογούμενοι μπορούν να σκανάρουν, πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό μέσω της κινητής τραπεζικής (mobile banking)
– Με web banking, όπου η πληρωμή πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF
– Με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ)

Προκειμένου οι φορολογούμενοι να λάβουν το ειδοποιητήριο, καλούνται να επισκεπτούν την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, www.aade.gr, επιλέγοντας:

  • Με κωδικούς στο myTAXISNET:

Πολίτες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet ή Επιχειρήσεις – φορολογικές υπηρεσίες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet

  • Χωρίς κωδικούς στο myTAXISNET: 

Πολίτες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet ή Επιχειρήσεις – φορολογικές υπηρεσίες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet 
Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία πληρωμής εκπνέει, όπως κάθε χρόνο, την τελευταία εργάσιμη ημέρα του έτους.