Το εμβόλιο οδηγεί τον Dow Jones σε νέο ιστορικό ρεκόρ

Το εμβόλιο οδηγεί τον Dow Jones σε νέο ιστορικό ρεκόρ

Μια ανάσα από τις 30.000 μονάδες ο βιομηχανικός δείκτης

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το απόλυτο… πάρτι έχουν στήσει τα διεθνή χρηματιστήρια, μετά τις ανακοινώσεις της Moderna για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της Covid-19. Κι αυτό, διότι σ’ ένα repeat των όσων είχαν λάβει χώρα μετά τις ευχάριστες ειδήσεις των Pfizer – ΒιοΝΤech, οι μετοχές καταγράφουν νέο ράλι, οδηγούμενες σε επίπεδα ρεκόρ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 1,14% ή κατά 337 μονάδες και διαμορφώνεται στις 29.816 μονάδες, το οποίο αποτελεί το υψηλότερο σημείο όλων των εποχών.

Εξίσου θετικό είναι το κλίμα και στους άλλους κύριους δείκτες της Wall Street, με τον S&P 500 να αυξάνεται κατά 0,75% και να ανέρχεται στις 3.611 μονάδες. Από την πλευρά του, ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει κέρδη κατά 0,51% στις 11.888 μονάδες. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προκαταρκτικές αναλύσεις της Moderna δείχνουν ότι το υπό δοκιμή εμβόλιο παρέχει ανοσία κατά τουλάχιστον 94,5%, ποσοστό υψηλότερο σε σχέση με το εμβόλιο των Pfizer – BioNTech (90%).

Γεμάτη καύσιμα η Wall Street

Η είδηση αυτή, αν μη τι άλλο, προσφέρει στη Wall Street τα κατάλληλα καύσιμα, προκειμένου να δώσει συνέχεια στα ισχυρά κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας, τα οποία διαμορφώθηκαν στο 4% για τον Dow Jones και στο 2,2% για τον S&P 500, ο οποίος επίσης βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ.

Όπως είναι φυσικό, μεγάλοι κερδισμένοι της ημέρας είναι οι κλάδοι των ταξιδιών και της αναψυχής, οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα είχαν υποστεί εκτεταμένες απώλειες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Χαρακτηριστικά, η μετοχή της United Airlines ενισχύεται σήμερα κατά 6% και η μετοχή της Carnival κατά 7%.

«Χωρίς ένα εμβόλιο θα είχαμε μια παρατεταμένη κρίση. Με το εμβόλιο, όμως, έχουμε μια κατάσταση που μοιάζει με φυσική καταστροφή. Δηλαδή, πρώτα μια βίαιη πτώση και μετά μια ισχυρή και άμεση ανάκαμψη» εξηγεί η TS Lombard, σε σημερινή της ανάλυση.

Ράλι και στην Ευρώπη 

Κλίμα ευφορίας επικρατεί και στα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να ενισχύεται κατά 1,44% και τις 390 μονάδες. Παράλληλα, λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης, ο γερμανικός DAX βρίσκεται στο +1,01%, ο βρετανικός FTSE 100 στο +1,79% και ο γαλλικός CAC 40 στο +2,14%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή