Αγορές: Άλμα για τη Moderna, καθίζηση για τις Pfizer – ΒιοNTech

Αγορές: Άλμα για τη Moderna, καθίζηση για τις Pfizer – ΒιοNTech

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί οι αγορές να καταγράφουν νέο ράλι, χάρη στις ευχάριστες ειδήσεις για το εμβόλιο της Moderna, αλλά υπάρχει και μία μετοχή, η οποία συγκεντρώνει μεγάλο όγκο πωλητών. Ο λόγος για τη μετοχή της Pfizer, η οποία καταγράφει σημαντικές απώλειες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Κι αυτό, εξαιτίας της αναπόφευκτης σύγκρισης μεταξύ των δύο εμβολίων: Το εμβόλιο της Moderna, συγκεκριμένα, επιτυγχάνει υψηλότερο ποσοστό ανοσίας (94,5% έναντι 90%), ενώ μπορεί να αποθηκευτεί σε πιο «βολικές» τιμές της θερμοκρασίας (2 έως 8 βαθμούς Κελσίου έναντι -70 βαθμών Κελσίου). 

Εν ολίγοις, το εμβόλιο της Moderna φαίνεται ότι θα αποδειχθεί πιο εύκολο στη χρήση, τη διανομή και την αποθήκευση σε σχέση με το εμβόλιο των Pfizer – BioNTech, το οποίο ανακοινώθηκε λίγες ημέρες νωρίτερα.

Έτσι, μοιραία, η σημερινή εικόνα της μετοχή της Pfizer χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά προβληματική, καθώς υποχωρεί κατά 4,1%. Ευρύτερες απώλειες εμφανίζει και η μετοχή της BioNTech, η οποία διολισθαίνει κατά 12,8%.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Moderna ενισχύεται κατά 9%, σημειώνοντας νέο ιστορικό ρεκόρ. Κατά 0,9% υποχωρεί, τέλος, η μετοχή της AstraZenece, της οποίας τα αποτελέσματα των δοκιμών δεν έχουν δημοσιευθεί ακόμη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή