ΑΓΟΡΕΣ

Αγορές: Άλμα για τη Moderna, καθίζηση για τις Pfizer – ΒιοNTech

agores-alma-gia-ti-moderna-kathizisi-gia-tis-pfizer-amp-8211-viontech-561160507

Μπορεί οι αγορές να καταγράφουν νέο ράλι, χάρη στις ευχάριστες ειδήσεις για το εμβόλιο της Moderna, αλλά υπάρχει και μία μετοχή, η οποία συγκεντρώνει μεγάλο όγκο πωλητών. Ο λόγος για τη μετοχή της Pfizer, η οποία καταγράφει σημαντικές απώλειες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Κι αυτό, εξαιτίας της αναπόφευκτης σύγκρισης μεταξύ των δύο εμβολίων: Το εμβόλιο της Moderna, συγκεκριμένα, επιτυγχάνει υψηλότερο ποσοστό ανοσίας (94,5% έναντι 90%), ενώ μπορεί να αποθηκευτεί σε πιο «βολικές» τιμές της θερμοκρασίας (2 έως 8 βαθμούς Κελσίου έναντι -70 βαθμών Κελσίου). 

Εν ολίγοις, το εμβόλιο της Moderna φαίνεται ότι θα αποδειχθεί πιο εύκολο στη χρήση, τη διανομή και την αποθήκευση σε σχέση με το εμβόλιο των Pfizer – BioNTech, το οποίο ανακοινώθηκε λίγες ημέρες νωρίτερα.

Έτσι, μοιραία, η σημερινή εικόνα της μετοχή της Pfizer χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά προβληματική, καθώς υποχωρεί κατά 4,1%. Ευρύτερες απώλειες εμφανίζει και η μετοχή της BioNTech, η οποία διολισθαίνει κατά 12,8%.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Moderna ενισχύεται κατά 9%, σημειώνοντας νέο ιστορικό ρεκόρ. Κατά 0,9% υποχωρεί, τέλος, η μετοχή της AstraZenece, της οποίας τα αποτελέσματα των δοκιμών δεν έχουν δημοσιευθεί ακόμη.