Πρώτη γυναίκα ΥΠΟΙΚ στις ΗΠΑ;

Πρώτη γυναίκα ΥΠΟΙΚ στις ΗΠΑ;

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία γυναίκα είναι το μεγάλο φαβορί για το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, όπως αποκαλύπτει πρόσφατο δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg εν όψει της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν στον προεδρικό θώκο.

Ο λόγος για την πρώην επικεφαλής της Federal Reserve, Τζάνετ Γέλεν, η οποία θεωρείται η επικρατέστερη για το χαρτοφυλάκιο της αμερικανικής οικονομίας. Ως εναλλακτικές επιλογές εξετάζονται οι Λάελ Μπέιναρντ και Ρόγκερ Φέργκιουσον, επίσης στελέχη της κεντρικής τράπεζας.

Εφόσον τα σενάρια επιβεβαιωθούν, πάντως, η Γέλεν θα καταστεί η πρώτη γυναίκα υπουργός Οικονομικών στην αμερικανική ιστορία, αίροντας ακόμη ένα έμφυλο απαγορευτικό. Άλλωστε, το 2014 είχε γίνει και η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της Federal Reserve, διαδεχόμενη τον Μπεν Μπερνάνκι.

Η Γέλεν παρέμεινε στην κεντρική τράπεζα έως τον Φεβρουάριο του 2018, όταν αντικαταστάθηκε από τον «εκλεκτό» του Ντόναλντ Τραμπ, Τζερόμ Πάουελ. Η ίδια επέλεξε, στη συνέχεια, να παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή