ΑΓΟΡΕΣ

Goldman Sachs: Το bull market του χρυσού θα συνεχιστεί το 2021

Goldman Sachs: Το bull market του χρυσού θα συνεχιστεί το 2021

Με κέρδη περίπου 24% από τις αρχές του έτους, ο χρυσός έχει υπάρξει μία από τις καλύτερες επενδύσεις της χρονιάς και σύμφωνα με τις προβλέψεις της Goldman Sachs για το 2021, η ανοδική τάση θα συνεχιστεί. 

Βέβαια, πρόκειται για μία αγορά που έχει σημειώσει μεγάλες διακυμάνσεις, καθώς η ειδησεογραφία γύρω από την  πανδημία του κορωνοϊού, τις αμερικανικές εκλογές και τα εμβόλια επηρεάζει σημαντικά τις τιμές. Το Σεπτέμβριο, το δεύτερο κύμα των κρουσμάτων του Covid-19 προκάλεσε sell off στην αγορά του χρυσού, όμως στη συνέχεια  οι τιμές εμφάνισαν ράλι όταν η αβεβαιότητα γύρω από τις αμερικανικές εκλογές οδήγησε σε πτώση των αμερικανικών επιτοκίων. Τελικά, ο χρυσός έπεσε και πάλι έπειτα από τα καλά νέα για τα εμβόλια και σήμερα κινείται γύρω στα 1.888 δολάρια ανά ουγκιά. 

«Κατά την άποψή μας, το δομικό bull market για το χρυσό δεν έχει τελειώσει ακόμα και πρόκειται να συνεχιστεί τον επόμενο χρόνο, καθώς οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό θα κινούνται υψηλότερα, το δολάριο θα υποχωρεί και η λιανική ζήτηση στις αναδυόμενες χώρες θα συνεχίσει να ανακάμπτει», σημειώνουν οι αναλυτές της Goldman Sachs. 

«Βραχυπρόθεσμα, ωστόσο, ίσως είναι δύσκολο για το χρυσό να δημιουργήσει ένα ουσιαστικό momentum είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω», προσθέτουν. 

Έτσι, παρότι η Goldman Sachs προβλέπει την παραμονή της τιμής του χρυσού κοντά στα τρέχοντα επίπεδα σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, εντούτοις θέτει την τιμή στόχο του 12μήνου στα 2.300 δολάρια ανά ουγκιά.