Πρόγραμμα SURE: Πόρους 2 δισ. ευρώ λαμβάνει σήμερα η Ελλάδα

Πρόγραμμα SURE: Πόρους 2 δισ. ευρώ λαμβάνει σήμερα η Ελλάδα

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόρους 2 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα SURE για την στήριξη της απασχόλησης, λαμβάνει σήμερα η Ελλάδα. 

«Επτά μήνες μετά την απόφαση του Eurogroup να δημιουργηθεί ένα “δίχτυ προστασίας” των εργαζομένων μέσω του προγράμματος SURE, και έξι μήνες μετά τη θέσπισή του από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η Ελλάδα λαμβάνει, σήμερα, την πρώτη εκταμίευση πόρων από το πρόγραμμα» ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, η εκταμίευση ανέρχεται στα 2 δισ. ευρώ, επί συνόλου περίπου 2,7 δισ. ευρώ που θα χορηγηθούν στη χώρα ως δάνειο από το SURE, με χαμηλό έως μηδενικό κόστος δανεισμού.

Με τα χρήματα αυτά, σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, θα καλυφθούν μέτρα στήριξης εργαζομένων και εργοδοτών, τα οποία τέθηκαν σε εφαρμογή από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης. Τα μέτρα περιλαμβάνουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού και την κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τίθενται σε προσωρινή αναστολή, την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εποχικά εργαζόμενων και την υλοποίηση του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή