Ποια διαρκή είδη πωλούν ξανά τα σούπερ μάρκετ

Ποια διαρκή είδη πωλούν ξανά τα σούπερ μάρκετ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προηγούμενη Τετάρτη τα κατέβασαν από τα ράφια, τώρα καλούνται να τα τοποθετήσουν ξανά. Ο λόγος για τα σούπερ μάρκετ, στα οποία από χθες επιτρέπεται να διαθέτουν μια σειρά διαρκών ειδών που είχαν απαγορευτεί την προηγούμενη εβδομάδα με το επιχείρημα ότι γινόταν αθέμιτος ανταγωνισμός εις βάρος των εξειδικευμένων λιανεμπορικών καταστημάτων των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί με κρατική εντολή. Το επιχείρημα της κυβέρνησης για την αλλαγή που επήλθε είναι ότι ο καταναλωτής θα πρέπει να έχει πρόσβαση σε αγαθά που είναι απαραίτητα για να αντιμετωπίσει το επερχόμενο ψύχος.

Ετσι, από χθες επιτρέπεται τα σούπερ μάρκετ να πωλούν ξανά τα ακόλουθα: είδη ύπνου (σεντόνια, κουβέρτες κ.ά.), παπλώματα, βύσματα, πρίζες και άλλες συσκευές για τη διακοπή ή προστασία ηλεκτρικών κυκλωμάτων, θερμαντικά σώματα (σόμπες), ηλεκτρικές κουβέρτες, συσκευές υγραερίου οικιακής χρήσης (γκαζάκια και σόμπες), παλτά, ημίπαλτα, κάπες, επενδύτες, αδιάβροχα, αντιανεμικά μπουφάν, είδη υποδηματοποιίας (π.χ. παντόφλες).

Εξακολουθεί, πάντως, να απαγορεύεται η πώληση από τα σούπερ μάρκετ των λοιπών ειδών ένδυσης και υπόδησης, ηλεκτρονικών υπολογιστών, τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, εξοπλισμού ήχου και εικόνας, χαλιών, κιλιμιών, ηλεκτρικών οικιακών συσκευών, επίπλων, φωτιστικών, βιβλίων και παιχνιδιών. Να σημειωθεί ότι εξακολουθεί να επιτρέπεται η πώληση καλσόν, αλλά ούτε με τη νέα κοινή υπουργική απόφαση επιτρέπεται η πώληση καλτσών. Επίσης, εξακολουθεί να επιτρέπεται η πώληση λαμπτήρων και ανταλλακτικών για σκούπες.

Εκτός από τις αλλαγές σχετικά με το ποια είδη επιτρέπεται να πωλούν τα σούπερ μάρκετ, χθες ψηφίστηκε και η τροπολογία που είχε καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Ανάπτυξης για να περιορίσει φαινόμενα αισχροκέρδειας σε υγειονομικό υλικό και βασικά είδη σούπερ μάρκετ. Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης, μιλώντας στη Βουλή, είπε ότι μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ προχώρησε σε μεγάλες ανατιμήσεις σε βασικά είδη διατροφής την ημέρα που ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το lockdown.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή