Προς συμφωνία με τους ομολογιούχους η Folli

Προς συμφωνία με τους ομολογιούχους η Folli

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η συμφωνία της Folli Follie με τους ομολογιούχους, με την εισηγμένη εταιρεία να προχωράει, χθες, στη δημοσιοποίηση της πρόσκλησης σε συναίνεση. Η διαδικασία, δηλαδή η διενέργεια στις 9 Δεκεμβρίου γενικών συνελεύσεων των ομολογιούχων που θα πραγματοποιηθούν ψηφιακά, αφορά τους κατόχους των εγγυημένων μετατρέψιμων ομολόγων 249,5 εκατ. ευρώ, των ομολόγων 150 εκατ. ελβετικών φράγκων (ή 139 εκατ. ευρώ), όπως και των ομολόγων «Schuldschein», ύψους 51 εκατ. ευρώ.  
Το συγκεκριμένο βήμα, που λόγω της πολυπλοκότητάς του χρειάστηκε ένα πολύμηνο χρονικό διάστημα διαπραγματεύσεων μεταξύ των εκπροσώπων των ομολογιούχων και της διοίκησης της Folli Follie, είναι το πιο σημαντικό προκειμένου η εταιρεία να είναι σε θέση να προχωρήσει στη διαδικασία επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης βάσει των άρθρων 106β και 106δ του Πτωχευτικού Κώδικα. 
Αφότου δηλαδή, άνευ απροόπτου, οι ομολογιούχοι παράσχουν στις 9 Δεκεμβρίου τη συναίνεσή τους επί της συμφωνίας εξυγίανσης, θα ακολουθήσει η υποβολή αυτής προς επικύρωση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

H συμφωνία με τους ομολογιούχους προβλέπει τη δημιουργία δύο νέων εταιρικών οντοτήτων υπό τον ίδιο όμιλο, δηλαδή της Asset Co, που θα ελέγχεται κατά 100% από τους ομολογιούχους και θα περιλαμβάνει την ακίνητη περιουσία της Folli Follie, και της OpsCo, που θα αφορά τη δραστηριότητα της εταιρείας και θα ελέγχεται κατά πλειοψηφία –σε ποσοστό που ενδέχεται να αγγίξει το 90%– από τους ομολογιούχους, με το υπόλοιπο ποσοστό να ανήκει στους παλαιούς μετόχους της εταιρείας. Προβλέπεται ακόμη η έκδοση νέου ομολόγου πενταετούς διάρκειας, ως μορφή επιπρόσθετης χρηματοδότησης και εξασφάλισης προς τους ομολογιούχους. 

Σχολιάζοντας, χθες, την εξέλιξη της δημοσιοποίησης της πρόσκλησης σε συναίνεση των ομολογιούχων, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της Folli Follie, Γεώργιος Σάμιος, ανέφερε ότι αποτελεί το σημαντικότερο έως τώρα βήμα στην πορεία για την εξυγίανση και διάσωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας της εταιρείας και του ομίλου της.  

«Εφόσον επιτευχθούν οι απαιτούμενες συναινέσεις των ομολογιούχων πιστωτών μας, η εταιρεία θα μπορέσει να προχωρήσει στη χρηματοοικονομική και λειτουργική εξυγίανσή της. Ηδη έχουμε επιδείξει αξιοσημείωτη αντοχή εν καιρώ πανδημίας και η υπογραφή της συμφωνίας εξυγίανσης θα αποτελέσει το επιστέγασμα των προσπαθειών του συνόλου των εργαζομένων του ομίλου και των συνεργατών μας, τους οποίους ευχαριστώ θερμότατα», σημείωσε.  

Αναπόσπαστο μέρος της συμφωνίας εξυγίανσης της Folli Follie αποτελεί η συμφωνία ενδιάμεσης χρηματοδότησης της τάξεως των 13 εκατ. ευρώ από το fund Arena, με την εταιρεία να έχει καταλήξει σε συμφωνία για τους δεσμευτικούς όρους αυτής. Η εν λόγω χρηματοδότηση θα προκύψει από την έκδοση εξασφαλισμένων ομολογιών Split Coupon με επιτόκιο 5%/10% από τη Folli Follie συμμετοχών και τη μητρική εταιρεία. 

Θαλαμηγός

Εν μέσω όλων αυτών, χθες εκδόθηκε η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά, η οποία προβλέπει τη συντηρητική κατάσχεση της θαλαμηγού με το όνομα «Ginger Aegean», που φέρεται να ανήκει στον Δημήτρη Κουτσολιούτσο. Η θαλαμηγός κατασκευάστηκε το 2005, ενώ η συντηρητική κατάσχεση είναι μέχρι του ποσού των 100 εκατ. ευρώ, περιλαμβανομένων τόκων υπερημερίας διετίας. Η θαλαμηγός έχει μήκος 9 μέτρων και πλάτος 3 μέτρων και η προσωρινή διαταγή απαγορεύει τον απόπλου της «από τον λιμένα στις Σπέτσες ή από όπου ναυλοχεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή