ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας

Ανήλθαν σε 742.000 την εβδομάδα 8-14 Νοεμβρίου

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη αύξηση, μετά από τουλάχιστον έναν μήνα, εμφάνισαν οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ -δείγμα της επιδείνωσης στην αγορά εργασίας της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, οι αιτήσεις επιδόματος διαμορφώθηκαν σε 742.000 την εβδομάδα 8-14 Νοεμβρίου έναντι 709.000 αιτήσεων την εβδομάδα 1-7 Νοεμβρίου. Οι αναλυτές του Dow Jones ανέμαναν οριακή αύξηση στις 710.000.

Τα παραπάνω στοιχεία υποδηλώνουν ότι παρά την πρόοδο των τελευταίων μηνών, η αμερικανική αγορά εργασίας εξακολουθεί να δίνει «μάχη» με τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι πρόκειται για την πρώτη εβδομάδα, κατά την οποία καταγράφεται αύξηση των νέων αιτήσεων, μετά από τέσσερις διαδοχικές εβδομαδιαίες πτώσεις. 

Την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου 2020, όταν και υπήρξε κορύφωση της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης στις ΗΠΑ, χάθηκαν περισσότερες από 22 εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Μέχρι στιγμής, έχουν ανακτηθεί οι 12 εκατομμύρια και απομένουν ακόμη 10.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης ανεργίας, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, βρίσκεται στο 6,9%, όταν το διάστημα Μαρτίου-Απριλίου είχε εκτιναχθεί στο 14,7%. Και πάλι, όμως, παραμένει σημαντικά αυξημένος σε σχέση με το 3,5% της προ-κορωνοϊού περιόδου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή