ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γαλλία: Ανοιχτές σε αναβολή της Black Friday για μία εβδομάδα οι εταιρείες λιανεμπορίου

Γαλλία: Ανοιχτές σε αναβολή της Black Friday για μία εβδομάδα οι εταιρείες λιανεμπορίου

Ανοιχτές στην ιδέα της μετάθεσης κατά μία εβδομάδα των προσφορών της Black Friday, λόγω του lockdown που προβλέπεται να διαρκέσει έως την 1η Δεκεμβρίου, είναι οι εταιρείες λιανικών πώλησεων μέσω διαδικτύου και τα σούπερ μάρκετ στη Γαλλία, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

Όπως γνωστοποίησε το υπουργείο, αύριο έχει προγραμματιστεί συνάντηση με εταιρείες λιανεμπορίου για το θέμα της αναβολής της Black Friday, που λαμβάνει χώρα την τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη.

Μια καθυστέρηση θα έδινε το χρονικό περιθώριο σε καταστήματα που πουλούν μη αναγκαία προϊόντα να ανοίξουν και πάλι μετά το δεύτερο εθνικό lockdown που επιβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η αλυσίδα Carrefour συμφώνησε να καθυστερήσει τις εκπτώσεις της Black Friday, σύμφωνα με εκπρόσωπος της εταιρείας. Κατά την ίδια πηγή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Carrefour Αλεξάντρ Μπομπάρ μίλησε τηλεφωνικά με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρυνό Λεμέρ, ο οποίος χθες κάλεσε τα σούπερ μάρκετ και τις εταιρείες λιανικής πώλησης μέσω διαδικτύου να μεταθέσουν τις προσφορές της Black Friday καθώς τα καταστήματα που δεν πωλούν βασικά προϊόντα παραμένουν κλειστά.

Πηγή: Reuters