G20: Άνιση και αβέβαιη η παγκόσμια ανάκαμψη

G20: Άνιση και αβέβαιη η παγκόσμια ανάκαμψη

Δεσμεύτηκαν να πράξουν ό,τι είναι δυνατόν

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δέσμευση να πράξουν ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορωνοϊού, επανέλαβαν οι χώρες των G20, οι οποίες προειδοποίησαν ότι η παγκόσμια ανάκαμψη παραμένει «άνιση, υψηλά αβέβαιη και ευάλωτη σε αυξημένους κινδύνους».

Παράλληλα, οι ηγέτες των 20 ισχυρότερων χωρών του πλανήτη, υπογράμμισαν ότι η υγειονομική κρίση έχει πλήξει περισσότερο τα πιο ευάλωτα τμήματα της κοινωνίας, ενώ επεσήμαναν ότι ορισμένες χώρες θα χρειαστούν, πέραν του παγώματος της καταβολής των τόκων, ελάφρυνση χρέους.

Στο ίδιο πλαίσιο, οι G20 τόνισαν ότι ο έλεγχος της εξάπλωσης της πανδημίας συνιστά παράγοντα κλειδί για την παγκόσμια ανάκαμψη. «Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα εργασία για τη διάσωση ζωών, θέσεων εργασίας και εισοδημάτων» συνέχισαν.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, οι υπουργοί Οικονομικών κατέληξαν σε κατ’ αρχήν συμφωνία για τη δημιουργία ενός μηχανισμού ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους των φτωχώτερων κρατών του πλανήτη.

Η ελάφρυνση αφορά διακρατικές συμφωνίες δανεισμού και όχι δάνεια, τα οποία έχουν συναφθεί με διεθνείς οργανισμούς. Το συγκεκριμένο σχέδιο θα λειτουργήσει επικουρικά με την προαιρετική ελάφρυνση για δάνεια μεταξύ των φτωχώτερων κρατών και των ιδιωτών πιστωτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή