Η Briq επενδύει 20 εκατ. στην αγορά logistics

Η Briq επενδύει 20 εκατ. στην αγορά logistics

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δεύτερη επένδυση ανάπτυξης ιδιόκτητων εγκαταστάσεων logistics δρομολογεί η Briq Properties ΑΕΕΑΠ, μόλις λίγους μήνες μετά την πρώτη κίνηση της εταιρείας στη συγκεκριμένη κατηγορία ακινήτων προ ολίγων μηνών. Σύμφωνα με τη διευθύνουσα σύμβουλο της εισηγμένης, Αννα Αποστολίδου, προωθείται η ανάπτυξη ενός δεύτερου κτιρίου 10.000 τ.μ. σε όμορη έκταση με το κτίριο που κατασκευάζει σήμερα η Briq Properties στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Οπως σημειώνει η κ. Αποστολίδου στην «Κ», «από τις συζητήσεις που έχουμε πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο της μίσθωσης του πρώτου κέντρου logistics που αναπτύσσουμε στην περιοχή, διαπιστώσαμε ότι η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη για νέες και σύγχρονες υποδομές αποθήκευσης και μεταφόρτωσης προϊόντων. Επίσης, μας ενδιέφερε πολύ η προοπτική της επέκτασης του υφιστάμενου ακινήτου που κατασκευάζουμε, ώστε να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο συγκρότημα αποθηκών στην περιοχή, κάτι που μας το επιτρέπει η νέα αυτή επένδυσή μας».

Η νέα επένδυση αναμένεται να αγγίξει τα 6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων, όπως έγινε γνωστό χθες, έχουν ήδη δαπανηθεί 2 εκατ. ευρώ για την απόκτηση της απαιτούμενης γης. Συγκεκριμένα, αποκτήθηκαν τρία οικόπεδα συνολικής επιφάνειας 27.389,5 τ.μ. Τα εν λόγω οικόπεδα συνορεύουν με την έκταση στην οποία αναπτύσσεται σήμερα το πρώτο κτίριο logistics της Briq Properties, επιφάνειας 20.764 τ.μ. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία αναπτύσσει το εν λόγω κέντρο σε έκταση 57,5 στρεμμάτων που απέκτησε τον προηγούμενο Ιούνιο αντί ποσού 3,45 εκατ. ευρώ. Μαζί με το κόστος κατασκευής του νέου της κέντρου logistics, το ύψος της επένδυσης θα ανέλθει σε 14 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά, με την προσθήκη και του δεύτερου συγκροτήματος, η εταιρεία αναμένεται να επενδύσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη logistics επιφάνειας 30.000 τ.μ.

Κατά τη διάρκεια του φετινού εννεαμήνου και παρά την επιβολή μέτρων, όπως η υποχρεωτική μείωση ενοικίου κατά 40%, τα έσοδα από ενοίκια της Briq Properties ενισχύθηκαν κατά 32%, σε 2,76 εκατ. ευρώ, από 2,1 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περίοδο του πρώτου έτους. Βασικός λόγος για την εξέλιξη αυτή είναι η προσθήκη σειράς νέων ακινήτων εισοδήματος κατά τη διάρκεια του τελευταίου 12μήνου. Μόνο κατά τη φετινή χρήση, η εταιρεία έχει επενδύσει 12,27 εκατ. ευρώ για την απόκτηση τεσσάρων νέων ακινήτων, όπως π.χ. η ξενοδοχειακή μονάδα Plaza Hotel στη Σκιάθο και ένα κατάστημα στο Ρέθυμνο, μισθωμένο στην αλυσίδα Public. Ετσι, σήμερα το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Briq Properties διαθέτει 26 επενδυτικά ακίνητα συνολικής αξίας 72,55 εκατ. ευρώ, έναντι 22 ακινήτων αξίας 59,8 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2019, μια αύξηση της τάξεως του 21%.

Αντίστοιχα, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους της Briq Properties αυξήθηκαν κατά 19%, σε 1,8 εκατ. ευρώ, από 1,52 εκατ. ευρώ κατά το περυσινό εννεάμηνο. Ωστόσο, στα παραπάνω κέρδη δεν περιλαμβάνονται και τα κέρδη από αναπροσαρμογή των ακινήτων στην εύλογη αξία, αλλά και ζημία 165.000 από την πρόωρη εξόφληση του ομολογιακού δανείου που είχε συνάψει η εισηγμένη με την Alpha Bank, ύψους 12,57 εκατ. ευρώ. Ετσι, τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη μετά από φόρους καταγράφουν αύξηση 57%, σε 1,57 εκατ. ευρώ, από 1 εκατ. ευρώ κατά το εννεάμηνο του προηγούμενου έτους. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή