Delivery και στα σούπερ μάρκετ

Οι μεγάλες αλυσίδες προσαρμόζονται στις συνθήκες του κορωνοϊού

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυνατότητα delivery προϊόντων παρέχουν εφεξής οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ όλης της χώρας, στο πλαίσιο της προσπάθειας διευκόλυνσης των καταναλωτών, εν μέσω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, δίνεται η δυνατότητα κατ’ οίκον παράδοσης προϊόντων έως και τη 1.00 τα μεσάνυχτα, παρά το γεγονός ότι τα υποκαταστήματα των σούπερ μάρκετ κλείνουν για το κοινό στις 8.30 το βράδυ.

Έτσι, οι μεγάλες αλυσίδες του κλάδου έχουν στραφεί στη λύση των e-shop, παρέχοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να προβαίνουν σε online αγορές διάφορων καταναλωτικών προϊόντων, όπως ζυμαρικά, γαλακτομικά, φρέσκα προϊόντα κ.α.

Σκλαβενίτης

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της αλυσίδας Σκλαβενίτης, η οποία προσφέρει χιλιάδες κωδικούς προϊόντων, μέσω της πλατφόρμας του e-market. Ως ελάχιστη παραγγελία ορίζονται τα 30 ευρώ, ενώ η αποστολή είναι εντελώς δωρεάν. 

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι για αγορές κάτω των 30 ευρώ, επιβάλλεται χρέωση 2 έως 6 ευρώ, ανάλογα της χιλιομετρικής απόστασης μεταξύ του σημείου διανομής και του σημείου παράδοσης. 

Η υπηρεσία, η οποία εφαρμόζεται σε πιλοτικό επίπεδο, είναι διαθέσιμη στο μεγαλύτερο τμήμα της Αττικής, ενώ πολύ σύντομα αναμένεται να επεκταθεί και σ’ άλλες πόλεις της Ελλάδας. Οι παραδόσεις πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Σάββατο, από τις 7.00 έως τις 23.00 

Το e-market διαθέτει όλες τις κατηγορίες ειδών ευρείας κατανάλωσης, τα οποία υπάρχουν και στα φυσικά καταστήματα. Ωστόσο, δεν διαθέτει προς το παρόν είδη bazaar (σ.σ. ένδυση, υπόδηση, είδη σπιτιού, εποχικά και ηλεκτρικά είδη, παιχνίδια, είδη βιβλιοχαρτοπωλείου κ.λπ.). 

Ταυτόχρονα, η Σκλαβενίτης συνεργάται και με την πλατφόρμα efood για την παραγγελία online προϊόντων σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Λάρισα και Βόλο.

ΑΒ Βασιλόπουλος

Υπηρεσία delivery λειτουργεί και η αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος, η οποία μέσω του ab/shop, παρέχει τη δυνατότητα κατ’ οίκον παράδοσης ή τη δυνατότητα online παραγγελίας με παραλαβή από επιλεγμένο υποκατάστημα. 

Όσον αφορά την υπηρεσία delivery, είναι διαθέσιμη σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Λάρισα, Ηράκλειο Κρήτης, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Πάτρα, Βόλο, Χαλκίδα, Πύργο, Σαλαμίνα, Ωρωπό, Αίγιο, Καρδίτσα, Λαμία, Ξάνθη, Ρόδος, Τρίκαλα, Τύρναβος, Φαρκαδόνα, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Χίος και Σέρρες.

Οι παραδόσεις πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή με ωράριο 12.00 – 21.00, καθώς και το Σάββατο, από τις 11.00 έως τις 21.00. Η ελάχιστη παραγγελία είναι τα 25 ευρώ, ενώ επιβάλλεται επιπλέον χρέωση, ύψους 1,85 ευρώ ανά παράδοση.

Μασούτης

Εshop έχει δημιουργήσει και η αλυσίδα Μασούτης, η οποία πραγματοποιεί κατ’ οίκον παραδόσεις προϊόντων, με ελάχιστη παραγγελία 40 ευρώ, χωρίς την επιβολή επιπλέον χρεώσεων. Οι παραδόσεις πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Σάββατο, από τις 8.00 έως τις 20.00.

MyMarket

Η αλυσίδα MyMarket, μέσω της πλατφόρμας eshop/mymarket, παρέχει τη δυνατότητα κατ’ οίκον παράδοσης προϊόντων. Μάλιστα, για τις περιοχές Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Τρίκαλα, Βόλο και Ιωάννινα, προσφέρονται και φρέσκα τρόφιμα, όπως φρούτα, λαχανικά, ψάρια κ.α.

Οι παραδόσεις εκτελούνται σε 24ωρη βάση, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, από Δευτέρα έως Κυριακή. Ως ελάχιστο όριο παραγγελίας ορίζονται τα 25 ευρώ, ενώ για αγορές από 25 έως 59 ευρώ επιβάλλεται κόστος μεταφορικών, ύψους 2 ευρώ. Για αγορές άνω των 59 ευρώ, η μεταφορά είναι δωρεάν.

Κρητικός

Από την πλευρά της, η αλυσίδα Κρητικός έχει δημιουργήσει το kritikos-easy.gr, μέσω του οποίου οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικών παραγγελιών. Η παράδοση των προϊόντων πραγματοποιείται από Δευτέρα έως Σάββατο, από τις 11.00 έως τις 21.00. 

Η εταιρεία έχει ορίσει ως ελάχιστο ποσό παραγγελίας τα 50 ευρώ, ενώ εφόσον οι παραγγελίες δεν υπερβαίνουν το συγκεκριμένο ποσό, τότε επιβάλλεται χρέωση μεταφορικών, ύψους 5 ευρώ.

Γαλαξίας

Τέλος, υπηρεσίες delivery προσφέρει και η αλυσίδα Γαλαξίας. Οι παραγγελίες, μέχρι στιγμής, γίνονται τηλεφωνικά. Στόχος είναι βέβαια, η δημιουργία e-shop, καθώς και ηλεκτρονικού φυλλαδίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή