Διαδικασίες-εξπρές για τον 4ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής

Διαδικασίες-εξπρές για τον 4ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την περασμένη Παρασκευή άνοιξε η πλατφόρμα της επιστρεπτέας προκαταβολής και χθες Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες πληρωμές. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, ήδη πιστώθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς 79.004 δικαιούχων, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση στο διάστημα 20-22 Νοεμβρίου, περί τα 420 εκατ. ευρώ.

Οπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, «το υπουργείο Οικονομικών, συνεπές με τα χρονοδιαγράμματα που το ίδιο έθεσε, ξεκινάει από σήμερα (χθες) την εκταμίευση σημαντικών πόρων για την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής 4». Οι ανωτέρω δικαιούχοι που ήδη εισέπραξαν τα 420 εκατ. ευρώ, θα επιστρέψουν τα μισά και συγκεκριμένα 210 εκατ. ευρώ. Εντός της εβδομάδας αναμένεται να καταβληθεί και σε άλλους δικαιούχους το ποσό που τους αναλογεί.

Σημειώνεται ότι αίτηση έχουν ήδη υποβάλει 121.640 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες (εκ των οποίων 79.004 έχουν ήδη λάβει τα ποσά).

Το συνολικό ποσό που θα διαθέσει η κυβέρνηση στον 4ο κύκλο ανέρχεται σε 1,2 δισ. ευρώ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι ατομικές επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως εάν απασχολούν εργαζομένους ή έχουν ταμειακή μηχανή (συμπεριλαμβανομένων ελευθέρων επαγγελματιών και επιστημόνων), υπό την προϋπόθεση ότι παρουσιάζουν μείωση τζίρου 20% τους μήνες αναφοράς (Σεπτέμβριος – Οκτώβριος) και έχουν ελάχιστο τζίρο αναφοράς 300 ευρώ. Ειδικά οι επιχειρήσεις των οποίων η δραστηριότητα έχει ανασταλεί με κρατική εντολή ή έχουν έδρα σε περιοχές που έχουν πληγεί από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανός», δικαιούνται να συμμετάσχουν στην επιστρεπτέα προκαταβολή 4 ανεξαρτήτως πτώσης τζίρου, εφόσον έχουν ελάχιστο τζίρο αναφοράς 300 ευρώ. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν πλέον και οι νέες επιχειρήσεις που έχουν θετικά έσοδα για πρώτη φορά μετά τον Φεβρουάριο 2020, με βάση αναφοράς τον τζίρο Ιουλίου – Αυγούστου για τις διπλογραφικές και του τρίτου τριμήνου για τις απλογραφικές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή