Τα κίνητρα για την προσέλκυση ξένων εργαζομένων στην Ελλάδα

Τα κίνητρα για την προσέλκυση ξένων εργαζομένων στην Ελλάδα

Στόχος και η επιστροφή η Ελλήνων που έφυγαν κατά την κρίση

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη θέσπιση κινήτρων για την προσέλκυση ξένων εργαζομένων και αυτοπασχαλούμενων, αλλά και Ελλήνων που έφυγαν από τη χώρα στη διάρκεια της κρίσης, ώστε να μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία προχωρά το υπουργείο Οικονομικών. 

Τα κίνητρα, τα οποία περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για την περιστολή του λαθρεμπορίου, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, είναι τα ακόλουθα:

  • Απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος και από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης του 50% του εισοδήματος που θα αποκτούν στην Ελλάδα, για 7 έτη.
  • Μη εφαρμογή της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης για κατοικία και επιβατικό αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης.

«Η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι, ακόμα και μέσα στη δίνη της υγειονομικής κρίσης, λειτουργεί με διορατικότητα και υπευθυνότητα, προκειμένου να υλοποιήσει διαρθρωτικές αλλαγές που θα προσελκύσουν επενδύσεις και επενδυτές στη χώρα» επισημαίνει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. 

Υπενθυμίζεται ότι η αρχή έγινε με τον νόμο 4646/2019, που εισήγαγε στη χώρα μας τον θεσμό του «διαμένοντος μη κατοίκου» (Non-Dom), για την προσέλκυση αλλοδαπών φορολογικών κατοίκων , οι οποίοι πραγματοποιούν σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα επωφελούμενοι από εναλλακτικό καθεστώς φορολόγησης του παγκόσμιου εισοδήματός τους.

Στη συνέχεια, ο νόμος 4714/2020 επέκτεινε την εναλλακτική φορολόγηση εισοδήματος σε συνταξιούχους του εξωτερικού, οι οποίοι μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στην πατρίδα μας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή