Τέθηκε σε αναστολή διαπραγμάτευσης η μετοχή της Forthnet

Τέθηκε σε αναστολή διαπραγμάτευσης η μετοχή της Forthnet

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αλλαγές στη Forthnet από τον μεγαλομέτοχο της εταιρείας, τη United Group που ελέγχει την εταιρεία με ποσοστό της τάξεως του 80%. Ως εκ τούτου, την παραίτησή τους υπέβαλαν την περασμένη Παρασκευή ο διευθύνων σύμβουλος Πάνος Παπαδόπουλος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, ενώ ως νέος CEO ορίστηκε ο Δημήτριος Τζελέπης, που κατείχε μέχρι πρότινος τη θέση του Chief Financial Officer.

Ο κ. Τζελέπης θα ασκεί τα νέα καθήκοντά του μέχρι να συγκροτηθεί το νέο Δ.Σ. της εταιρείας στις 11 Δεκεμβρίου, οπότε θα λάβει χώρα η έκτακτη γενική συνέλευση κατά την οποία θα εκλεγεί η νέα διοίκηση.

«Μία διαδρομή 30 ετών, που με κάνει να νιώθω αληθινά υπερήφανος για όλα τα μικρά και μεγάλα της επιτεύγματα, ολοκληρώνεται σήμερα. Εζησα τη σύσταση και την ανάπτυξη της Fοrthnet, συμμετέχοντας ενεργά στην εξέλιξη ενός ακαδημαϊκού spin-off που διαμορφώθηκε τελικώς σε μία από τις πιο μεγάλες και σημαντικές ελληνικές επιχειρήσεις. […] Παρά τις αντιξοότητες, η Fοrthnet πέτυχε να προσελκύσει την είσοδο ενός σημαντικού στρατηγικού επενδυτή στο κεφάλαιό της», ανέφερε χθες ο απελθών διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Πάνος Παπαδόπουλος, σε αποχαιρετιστήρια επιστολή του. Εν μέσω των εξελίξεων αυτών, το Χρηματιστήριο Αθηνών κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προχώρησε στην αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της Forthnet «μέχρις ότου η εταιρεία παράσχει στο επενδυτικό κοινό ολοκληρωμένη πληροφόρηση αναφορικά με τη διοίκησή της και τη συγκρότηση του διοικητικού της συμβουλίου».

Σημειώνεται ότι πρόσφατα η United Group απέκτησε τα ποσοστά 14,1% και 9,63% που διέθεταν στη Forthnet η Wind και η μαλτέζικη εταιρεία τηλεπικοινωνιών Go Plc, αντίστοιχα. Τις προσεχείς ημέρες θα φανεί τι μέλλει γενέσθαι με δύο ακόμη μειοψηφικές συμμετοχές. Τα ποσοστά, δηλαδή, του 9,63% που η αραβικών συμφερόντων Mazaars Invest ελέγχει στη Forthnet και του 2,77% που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Vodafone.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή