Ηλεκτρονικό κατάστημα από τη «Σκλαβενίτης»

Ηλεκτρονικό κατάστημα από τη «Σκλαβενίτης»

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο μέσα στην επόμενη διετία οι πωλήσεις από το ηλεκτρονικό της κατάστημα να αντιστοιχούν στο 2%-3% των συνολικών της πωλήσεων, όπως ανέφεραν στην «Καθημερινή» πηγές κοντά στην εταιρεία, η «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης» (ΕΥΣ) έκανε το πλέον αποφασιστικό βήμα στον ψηφιακό της μετασχηματισμό. Ο μεγαλύτερος όμιλος οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων διαθέτει πλέον ηλεκτρονικό κατάστημα με το σήμα του, το Sklavenitis.gr, το οποίο για την ώρα θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Αττικής. 

Στον στρατηγικό σχεδιασμό, βεβαίως, της ΕΥΣ είναι το sklavenitis.gr να εξυπηρετεί παραγγελίες και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, κάτι που, όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές, αναμένεται να γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Η δομή, πάντως, και η λειτουργία του αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Το Sklavenitis.gr διαθέτει όλες τις κατηγορίες ειδών ευρείας κατανάλωσης που υπάρχουν και στα φυσικά καταστήματα. Για την ώρα, δεν διαθέτει τα λεγόμενα είδη bazaar (ένδυση, υπόδηση, είδη σπιτιού, εποχικά και ηλεκτρικά είδη, παιχνίδια, είδη βιβλιοχαρτοπωλείου κ.λπ.), τα οποία όμως σύντομα θα μπορεί και αυτά να τα παραγγείλει ο καταναλωτής. Τα προϊόντα διατίθενται στην ίδια τιμή με αυτή που ισχύει και στα φυσικά καταστήματα. Επίσης, ο επισκέπτης του ηλεκτρονικού καταστήματος μπορεί να δει όλες τις προσφορές συγκεντρωμένες, αλλά και πιο εξειδικευμένες ανά κατηγορία προϊόντων. 

Ο καταναλωτής μπορεί να πραγματοποιεί παραγγελίες όλες τις ημέρες της εβδομάδας, οι παραδόσεις όμως γίνονται από Δευτέρα έως Σάββατο, από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ. Δεν υπάρχει ελάχιστο όριο παραγγελίες. Για αγορές άνω των 30 ευρώ ο πελάτης δεν επιβαρύνεται με κόστος αποστολής, ενώ για παραγγελίες αξίας κάτω των 30 ευρώ επιβαρύνεται με χρέωση, η οποία κυμαίνεται από 2 έως 6 ευρώ και υπολογίζεται βάσει της χιλιομετρικής απόστασης από το κέντρο διανομής της «Σκλαβενίτης» έως τον τόπο παράδοσης. Επίσης, υπάρχει χρέωση σακούλας (0,07 ευρώ/σακούλα) και υπολογίζεται μία σακούλα ανά 12 τεμάχια. Εάν χρησιμοποιηθούν περισσότερες, τότε ο πελάτης δεν επιβαρύνεται με επιπλέον κόστος. 

Με κάρτα ή μετρητά

Οι πληρωμές γίνονται είτε ηλεκτρονικά, κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας δηλαδή, μέσω κάρτας, είτε κατά την παράδοση της παραγγελίας με μετρητά ή με κάρτα. Εάν κάποιος πελάτης έχει επιλέξει πληρωμή online, δηλαδή κατά τη διενέργεια της παραγγελίας, τότε μπορεί να ζητήσει και ανέπαφη παράδοσή της. Επίσης, γίνονται δεκτές διατακτικές (Ticket Restaurant, Chèque Déjeuner, Hellenic voucher, Up Hellas, Meals & More, Σκλαβενίτης, Χαλκιαδάκης, The Mart), καθώς και δωροεπιταγές (Σκλαβενίτης, The Mart και Dynamic). Για την ώρα δεν παρέχεται η υπηρεσία click & collect, δηλαδή δεν μπορεί ο πελάτης να παραλάβει από φυσικό κατάστημα την παραγγελία που έχει κάνει ηλεκτρονικά.

Τον περασμένο Ιανουάριο, η ΕΥΣ είχε εξαγοράσει το caremarket.gr. Μάλιστα, όσοι πελάτες είχαν κωδικό εκεί μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν και στο Sklavenitis.gr. Το caremarket.gr πλέον δεν λειτουργεί. Αντιθέτως, εξακολουθεί να παρέχεται η δυνατότητα παραγγελίας προϊόντων –2.500 κωδικοί– μέσω της πλατφόρμας efood, συνεργασία η οποία καλύπτει την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τον Βόλο, τη Λάρισα και το Ηράκλειο Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι οι πωλήσεις σε επίπεδο ομίλου διαμορφώθηκαν το 2019 σε 3,28 δισ. ευρώ, ενώ της εταιρείας σε 2,63 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή