ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνέδριο για τη δυναμική εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

Συνέδριο για τη δυναμική εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

Το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, για 31η συνεχή χρονιά, διοργανώνει, σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών και σε στρατηγική συνεργασία με το U.S. Chamber of Commerce και το Atlantic Council, το Greek Economic Summit-GES 2020.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 1 έως την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020. Φέτος, το κεντρικό θέμα είναι #Forging Ahead in Challenging Times δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις προσπάθειες της Ελλάδας να ανταποκριθεί στις προκλήσεις σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, που τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα στην περίοδο της πανδημίας έχουν ενταθεί. 

Παράλληλα, στοχεύει να αναδείξει τη δυναμική της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για την οικονομική ανάκαμψη και κυρίως να ανοίξει τον δρόμο για ένα γεμάτο ευκαιρίες μέλλον. Συγκεκριμένα, οι πολιτικές της Ελλάδας σε αυτή την κατεύθυνση είναι η υιοθέτηση τεχνολογιών αιχμής στη δημόσια διακυβέρνηση, η δημιουργία φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος, η στήριξη του ρόλου του ιδιωτικού τομέα στην προσέλκυση επενδύσεων, καθώς και η στροφή σε πιο εξαγωγικά αναπτυξιακά μοντέλα.