Στα 108,3 εκατ. ευρώ τα λειτουργικά κέρδη της Wind το εννεάμηνο

Στα 108,3 εκατ. ευρώ τα λειτουργικά κέρδη της Wind το εννεάμηνο

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελαφρά μείωση σε ποσοστό 1,4%, ετησίως, στα 381,4 εκατ. ευρώ, σημείωσαν τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες της Wind στο εννεάμηνο του 2020. Ωστόσο, η προσαρμοσμένη λειτουργική κερδοφορία προ τόκων, αποσβέσεων και φόρων (EBITDA), έπειτα από μισθώσεις (al), ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,7%, ετησίως, στα 108,3 εκατ. ευρώ. Κατά το εξεταζόμενο χρονικό διάστημα, η Wind πραγματοποίησε επενδύσεις ύψους 57 εκατ. ευρώ, που ήταν αυξημένες κατά 4,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, των οποίων το μεγαλύτερο μέρος έχει κατευθυνθεί στην κατασκευή δικτύων νέας γενιάς. Από το ποσό αυτό, 16,6 εκατ. ευρώ επενδύθηκαν κατά το τρίτο τρίμηνο.  

Σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει η εταιρεία, κατά το τρίτο τρίμηνο οι οικονομικές και λειτουργικές επιδόσεις χαρακτηρίζονται από ανθεκτικότητα στην απόδοση του EBITDAal και μικρή πτώση των εσόδων, τόσο εξαιτίας της μείωσης των τελών τερματισμού φωνητικών κλήσεων στο δίκτυο κινητής όσο και της χαμηλής εισροής τουριστών στη χώρα (roaming). Συγκεκριμένα, κατά το διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες μειώθηκαν, σε ετήσια βάση, κατά 4,2% στα 132 εκατ. ευρώ, ενώ το προσαρμοσμένο EBITDAal παρουσίασε μείωση κατά 1% ετησίως, στα 42,8 εκατ. ευρώ.  

Επίσης, η κίνηση δεδομένων στο δίκτυο κινητής αυξήθηκε κατά 45%, με το  88% να πραγματοποιείται μέσω δικτύου 4G, ενώ η βάση των  πελατών  δικτύων νέας γενιάς (NGA) ενισχύθηκε κατά 67%. Η Wind διαθέτει συνολικά  631.000 πελάτες σταθερής, αριθμός που αυξήθηκε 2,6% σε ετήσια βάση και κατά 11,5% περισσότερα νοικοκυριά (248.000)  με υπηρεσίες σύγκλισης,  σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. 

Αύξηση, κατά 4,5%, κατέγραψαν και οι εταιρικοί πελάτες, των οποίων ο αριθμός διαμορφώθηκε σε 80.100, ενώ οι ενεργές γραμμές NGA αυξήθηκαν  σε τριμηνιαία βάση κατά 9.500. 

«Αν και, σε σύγκριση με άλλους τομείς της οικονομίας, ο κλάδος  των  τηλεπικοινωνιών είναι σχετικά ανθεκτικός, η επανεμφάνιση της πανδημίας  έχει περιορισμένη επίδραση στις λειτουργικές μας επιδόσεις. Καταφέραμε να αντισταθμίσουμε σε μεγάλο βαθμό τη χαμηλή εισροή τουριστών στη χώρα μας αλλά και τη μείωση των τελών τερματισμού φωνητικών κλήσεων δικτύου  κινητής. 

Η απάντησή μας στο δεύτερο αυτό κύμα της πανδημίας παραμένει η ετοιμότητα και η ισχυρή οικονομική θέση της εταιρείας, ενώ παράλληλα κύρια προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των ανθρώπων μας καθώς και η άριστη εξυπηρέτηση των συνδρομητών μας. Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τον στρατηγικό μας σχεδιασμό και εργαζόμαστε εντατικά για την ανάπτυξη του δικτύου 5G, που σύντομα θα αποτελεί πραγματικότητα και για τη χώρα μας», σχολίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind Ελλάς Νάσος Ζαρκαλής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή