Τόνωσε τον τζίρο των εμπόρων η Black Friday

Τόνωσε τον τζίρο των εμπόρων η Black Friday

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπερδιπλάσια ήταν η αξία των ηλεκτρονικών αγορών που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της φετινής Black Friday σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες, ενώ σε σύγκριση με πέρυσι ο τζίρος σημείωσε αύξηση 43,6%. Το αποτέλεσμα αυτό ήταν εν πολλοίς αναμενόμενο δεδομένου ότι οι αγορές έγιναν αποκλειστικά εξ αποστάσεως, στη συντριπτική πλειονότητά τους ηλεκτρονικά, καθώς τα φυσικά σημεία πώλησης παραμένουν κλειστά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GRECA), η αξία των αγορών που έγιναν μέσω Διαδικτύου από τις 21 έως τις 27 Νοεμβρίου (σημειώνεται ότι πολλές αλυσίδες είχαν ξεκινήσει τις προσφορές τύπου Black Friday από τις 19 Νοεμβρίου και τις συνέχισαν μέχρι και χθες) αυξήθηκε κατά 154,9% σε σύγκριση με τον μέσο όρο των προηγούμενων οκτώ εβδομάδων (μέσα Σεπτεμβρίου έως μέσα Νοεμβρίου). Υπενθυμίζεται ότι το γενικό lockdown –διότι είχαν προηγηθεί κάποια τοπικά lockdown– ξεκίνησε στις 7 Νοεμβρίου. Ειδικά στις 27 Νοεμβρίου, που ήταν η Black Friday, ο τζίρος ήταν αυξημένος κατά 43,6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή ημέρα και κατά 73,5% αυξημένος σε επίπεδο εβδομάδας.

Κατά 78,1% αυξήθηκε η επισκεψιμότητα την εβδομάδα της Black Friday σε σύγκριση με την αντίστοιχη εβδομάδα του 2019 σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων που «φιλοξενούν» οι μηχανές σύγκρισης τιμών. Σε κάποιες κατηγορίες, όπως αυτές των προϊόντων τεχνολογίας, ειδών σπιτιού, μόδας, ψυχαγωγίας και αθλητισμού, υγείας και ομορφιάς, παιδικών και βρεφικών ειδών, η επισκεψιμότητα αυξήθηκε κατά 79%.

Η έρευνα διενεργήθηκε σε συνεργασία με την BestPrice, τη Skroutz και την Convert Group.

Πολύ μεγάλη αύξηση, όμως, καταγράφηκε τη φετινή Black Friday και στις πωλήσεις των ηλεκτρονικών φαρμακείων και ηλεκτρονικών σούπερ μάρκετ. Κατά 304% αυξήθηκαν οι πωλήσεις στις ηλεκτρονικές οδοντόβουρτσες, κατά 275% στις μάσκες περιποίησης προσώπου, κατά 242% στα προϊόντα περιποίησης χειλιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή