Κεφάλαια 100 εκατ. για την ανακαίνιση 15 ξενοδοχείων

Κεφάλαια 100 εκατ. για την ανακαίνιση 15 ξενοδοχείων

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 15 ξενοδοχειακές μονάδες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της χώρας δρομολογούν στην ελληνική αγορά οι ισραηλινοί όμιλοι Brown Hotels, Fattal Group, αλλά και ο επενδυτικός όμιλος ακινήτων Zoia Fund. Πρόκειται για ένα ευρύ επενδυτικό πλάνο, η αξία του οποίου εκτιμάται ότι ξεπερνάει τα 100 εκατ. ευρώ και αποτελεί μια σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές ανάπτυξης τόσο της ελληνικής οικονομίας όσο και του τουριστικού κλάδου.

Πιο αναλυτικά, «βήμα» και προς την αγορά της Θεσσαλονίκης υλοποιεί αυτή την περίοδο η Fattal Group, ο μεγαλύτερος ξενοδοχειακός όμιλος του Ισραήλ, με 35 ξενοδοχεία στη χώρα, ενώ συνολικά ο όμιλος διαχειρίζεται περί τα 200 ξενοδοχεία σε 18 χώρες. Η εταιρεία έχει εξαγοράσει ακίνητο στη συμβολή των οδών Τσιμισκή 1 και Κατούνη, καταβάλλοντας 9 εκατ. ευρώ σε σχετικό διαγωνισμό της Τράπεζας Πειραιώς. Το εν λόγω κτίριο θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο που θα λειτουργήσει υπό το σήμα NYX Hotel. Πρόκειται για το ίδιο σήμα που έχει επιλεγεί για τη λειτουργία και του πρώην Esperia Palace στην οδό Σταδίου στην Αθήνα, το οποίο αναμένεται να ανοίξει και πάλι τις πόρτες του κατά τη διάρκεια του 2021. Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Fattal κατέθεσε τη συμφερότερη προσφορά στον σχετικό διαγωνισμό για τη μακροχρόνια εκμίσθωση του εν λόγω ακινήτου. Παράλληλα, ο όμιλος ετοιμάζει ένα ακόμα ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας. Αυτό θα βρίσκεται στην οδό Αβέρωφ 7, πλησίον της οδού Πατησίων και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Το συγκεκριμένο κτίριο θα λειτουργήσει υπό το σήμα Leonardo Boutique Athens, επίσης εντός του 2021.

Την πιθανή δραστηριοποίησή του και στον κλάδο φιλοξενίας, πιθανώς μέσω επιπλωμένων διαμερισμάτων με ξενοδοχειακές υπηρεσίες, εξετάζει αυτή την περίοδο και το Zoia Fund, που έχει επενδύσει σε δεκάδες ακίνητα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Μεταξύ άλλων, η εταιρεία έχει αποκτήσει κτίριο κατοικιών επιφάνειας 600 τ.μ. στην οδό Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι. Από την πλευρά της, η Brown Hotels, η οποία εγκαινίασε φέτος δύο μονάδες στην περιοχή της Ομόνοιας (Brown Acropol και Dave Red Athens), έχει ξεκινήσει ήδη την επέκτασή της όχι μόνο στην Αττική, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, καθώς και στην Κορινθία, υλοποιώντας ένα επενδυτικό πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει τουλάχιστον 11 ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα. Στην Κορινθία, η εταιρεία αγόρασε πρόσφατα το ιστορικό ξενοδοχείο «Χανικιάν» στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων. Το ξενοδοχείο ήταν κλειστό από το 2001. Ηδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες ανακατασκευής και ανακαίνισης, με στόχο το ακίνητο να είναι λειτουργικό ενόψει της θερινής τουριστικής περιόδου του 2021.

Στην Αθήνα, η Brown Hotels ετοιμάζει ένα ακόμα ξενοδοχείο στην περιοχή της Ομόνοιας, καθώς έχει αποκτήσει και το πρώην «Ιλιον», ενώ εργασίες ανακατασκευής έχουν ξεκινήσει και στο πρώην La Mirage επί της οδού Μαρίκας Κοτοπούλη, το οποίο υπομισθώνεται από τον όμιλο Ιωαννίδη. Πρόσφατα προχώρησε σε τρεις ακόμα εξαγορές κτιρίων στο κέντρο και συγκεκριμένα δύο ξενοδοχείων στου Ψυρρή (ένα στην οδό Σαρρή κι ένα στη συμβολή των οδών Ηρας και Σισμάνη) και ενός ακόμα κτιρίου στην οδό Ευριπίδου 82, επιφάνειας 1.700 τ.μ. Επίσης, ο όμιλος έχει αποκτήσει ένα μπουτίκ ξενοδοχείο στη Μύκονο και ένα ξενοδοχειακό ακίνητο 120 δωματίων στο Σούνιο. Πλέον, όμως, η ισραηλινή αλυσίδα έχει «ανηφορίσει» και στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει ήδη τοποθετηθεί σε δύο ακίνητα, με στόχο τη λειτουργία τους ως ξενοδοχεία. Το πρώτο εξ αυτών είναι το ακίνητο των πρώην καπναποθηκών Μιχαηλίδη στην οδό Δωδεκανήσου. Παράλληλα, η Brown Hotels δρομολογεί και τη μετατροπή του πρώην ξενοδοχείου «Βιέννη» σε σύγχρονη μονάδα. Πρόκειται για ένα διατηρητέο ακίνητο επιφάνειας 3.000 τ.μ. το οποίο πρωτολειτούργησε τη δεκαετία του 1930. Τα τελευταία χρόνια το ακίνητο μισθωνόταν από το εκπαιδευτικό ίδρυμα Mediterranean College.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή