Πτώση στην Ευρώπη με εξαίρεση το Λονδίνο

Πτώση στην Ευρώπη με εξαίρεση το Λονδίνο

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πτώση έκλεισαν την Τετάρτη τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το άνευ προηγουμένου ράλι του προηγούμενου μήνα, αν και οι βρετανικές μετοχές έλαβαν ώθηση από την είδηση έγκρισης του εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 0,1% στις 391,69 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη, ο DAX υποχώρησε 0,52% στις 13.313 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC-40 σημείωσε άνοδο 0,03% στις 5.583 μονάδες.

Ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε κέρδη 1,23% στις 6.463 μονάδες με τις ανακοινώσεις ότι η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που έδωσε την έγκριση στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, με τους πρώτους εμβολιασμούς να ανακοινώνεται πως θα ξεκινήσουν άμεσα από την επόμενη εβδομάδα.

Στην περιφέρεια, ο δείκτης IBEX-35 στην αγορά της Μαδρίτης κέρδισε 0,98%, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχώρησε 1,3%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 2% στα 45,44 δολάρια ανά βαρέλι και ο χρυσός σημείωσε άνοδο 0,7% στα 1.832 δολ./ουγγιά. Στην αγορά συναλλάγματος αργά χθες το βράδυ, το ευρώ ενισχυόταν 0,2% σε σχέση με το δολάριο, στο 1,2093 δολ.

Στο μεταξύ, τον Οκτώβριο του 2020, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά 0,4% στην Ευρωζώνη και κατά 0,3% στην Ευρωπαϊκή Ενωση, σε μηνιαία βάση, σημειώνοντας ίδια κίνηση με τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, σε ετήσια βάση, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά 2% και στην Ε.Ε. και στην Ευρωζώνη.

Παράλληλα, περισσότερο από ό,τι αναμενόταν αυξήθηκε ο τζίρος στο γερμανικό λιανεμπόριο τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας.

H άνοδος δείχνει ότι οι καταναλωτές στήριξαν τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία πριν από το μερικό lockdown για τη συγκράτηση του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 8,2% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2019, έναντι προσδοκίας για άνοδο κατά 5,8%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή