Με την Ericsson θα αναπτύξει η Wind το δίκτυο πέμπτης γενιάς

Με την Ericsson θα αναπτύξει η Wind το δίκτυο πέμπτης γενιάς

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Ericsson επέλεξε η Wind Hellas για την ανάπτυξη του δικτύου κορμού κινητής πέμπτης γενιάς (5G) αυτόνομης και μη αυτόνομης αρχιτεκτονικής (οι δύο τύποι ανάπτυξης του δικτύου), με τη σουηδική εταιρεία να συνεργάζεται με την πάροχο και στον τομέα της επιχειρησιακής υποστήριξης. Οπως αναφέρει η Wind, το νέο ψηφιακό σύστημα επιχειρησιακής υποστήριξης (Business Support System – BSS) θα επιτρέπει στην εταιρεία να λανσάρει προσφορές 5G τόσο προς καταναλωτές (B2C) όσο και προς επιχειρήσεις (B2B).

Σε συνέχεια της συμφωνίας, η Ericsson θα υλοποιήσει έναν πανίσχυρο μετασχηματισμό του υπάρχοντος δικτύου κορμού 2G/3G/4G της Wind Hellas, καθώς και της υποδομής σηματοδοσίας της, καθιστώντας δυνατή την ανάπτυξη του πρώτου της δικτύου 5G αυτόνομης αρχιτεκτονικής.

Μέσω του δικτύου κορμού 5G της Ericsson, που είναι, μεταξύ άλλων, βασισμένο σε τεχνολογία containers, η Wind Hellas θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση των πελατών για δεδομένα και να αναζητήσει νέες ευκαιρίες σε αναδυόμενα τμήματα της αγοράς των επιχειρήσεων.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία αυτή με την Ericsson, που σκοπό της έχει τον εκσυγχρονισμό του δικτύου 5G της χώρας. Η φιλόδοξη δέσμευσή μας είναι να οικοδομήσουμε ένα υπερσύγχρονο, ασφαλές δίκτυο κορμού 5G, το οποίο θα προσδώσει νέες δυνατότητες στην Ελλάδα και θα δημιουργήσει νέα αξία για την ευρύτερη κοινωνία, τις επιχειρήσεις και τους πελάτες μας, παρέχοντας βελτιωμένες υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας και συναρπαστικές εμπειρίες», δήλωσε ο Νάσος Ζαρκαλής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της WIND Hellas.

«Οι cloud-native (σ.σ.: νεφοεγγενείς) λύσεις της Ericsson, που αποτελούν το αντικείμενο αυτής της νέας συμφωνίας, μεταφράζονται για τη Wind σε μια εξαιρετικά αποτελεσματική μετάβαση σε ένα ασφαλές, βιώσιμο και μελλοντικά εξασφαλισμένο δίκτυο (future proof network). Το 5G αποτελεί κρίσιμη εθνική υποδομή ζωτικής σημασίας, που πρόκειται να συνεισφέρει τα μέγιστα στην υλοποίηση του ψηφιακού μέλλοντος της Ελλάδας, στην ενίσχυση των επενδύσεων στη χώρα και στην υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού της οικονομίας μας», δήλωσε ο Γιώργος Παππάς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ericsson Ελλάδος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή