Διακρίσεις απέσπασε ο ελληνικός τουρισμός στα World Travel Awards

Διακρίσεις απέσπασε ο ελληνικός τουρισμός στα World Travel Awards

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερη βαρύτητα είχε η εκπροσώπηση της Ελλάδας στη φετινή διοργάνωση των Παγκόσμιων Ταξιδιωτικών Βραβείων (World Travel Awards, WTA). Συνολικά η χώρα μας απέσπασε έξι βραβεία, με τα πέντε εξ αυτών να απονέμονται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις φιλοξενίας, οι οποίες κρίθηκαν ως ανώτερες του διεθνούς ανταγωνισμού, η καθεμία σε διαφορετική κατηγορία (Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa Santorini, Aristi Mountain Resort & Villas Ioannina, Sani Resort Halkidiki, Royal Blue Mansion @ Mykonos Blu Grecotel Exclusive Resort και δεύτερη φορά το Sani ως Green Resort). Ωστόσο, το έκτο βραβείο, για τον Παγκοσμίως Κορυφαίο Τουριστικό Φορέα, απονεμήθηκε στο ελληνικό υπουργείο Τουρισμού και στον ΕΟΤ. Η διάκριση αφορά το 2020, δηλαδή το έτος που ταυτίστηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου με την παγκόσμια υγειονομική δοκιμασία εξαιτίας της COVID-19, καθώς και τη συνακόλουθη κρίση στον κλάδο του τουρισμού – και πάλι σε παγκόσμια κλίμακα.

Η βράβευση του υπουργείου και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού αντικειμενικά συσχετίζεται με τις πρόσφατες επιδόσεις της χώρας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Και, κυρίως, η εν λόγω διάκριση υπέχει θέση συμβολικής «ψήφου εμπιστοσύνης» για τις μελλοντικές προοπτικές του ελληνικού τουρισμού.

Αναφερόμενος στη βράβευση του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ στα WTA 2020, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης δήλωσε ότι «η Ελλάδα δικαιούται απόλυτα τον τίτλο του Κορυφαίου Φορέα Τουρισμού Παγκοσμίως. Η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζει τη σκληρή και μεθοδική προσπάθειά μας, τη φροντίδα για την υγεία και την ασφάλεια που καταφέραμε να προσφέρουμε σε εκατομμύρια τουρίστες οι οποίοι φιλοξενήθηκαν το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα, αλλά και σε όλους όσοι εμπλέκονται στην τουριστική διαδικασία.

Το βραβείο WTA είναι μια σπουδαία διάκριση, η οποία καταδεικνύει ότι η χώρα μας, με σύνεση, σοβαρότητα και πνεύμα αλληλεγγύης, αντιμετώπισε κατά τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο την περιπέτεια του κορωνοϊού, ένα φαινόμενο που θεωρείται ως η μεγαλύτερη πρόκληση για τον παγκόσμιο τουρισμό, τουλάχιστον κατά την τελευταία 20ετία».

Τα βραβεία WTA από το 1993, όταν και απονεμήθηκαν για πρώτη φορά, αποτελούν πλέον έναν καθιερωμένο θεσμό και έναν αρκούντως αξιόπιστο δείκτη των τρεχουσών και μελλοντικών τάσεων στον τουριστικό κλάδο παγκοσμίως. Η ανάδειξη των αρίστων σε 270 διαφορετικές ειδικές κατηγορίες τουριστικής δραστηριότητας προκύπτει κατόπιν ευρείας ψηφοφορίας. Στη διαδικασία εκλογής, δικαίωμα συμμετοχής έχουν επαγγελματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη λεγόμενη «τουριστική βιομηχανία», καθώς και απλοί πολίτες.

Ο Χ. Θεοχάρης τόνισε επίσης ότι «το βραβείο απονεμήθηκε στο υπουργείο Τουρισμού και στον ΕΟΤ μέσω ψηφοφορίας. Γι’ αυτό ακριβώς η διάκριση έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, καθώς υπογραμμίζει την υψηλή αξία και την ισχύ της Ελλάδας ως brand. Επιπλέον, η βράβευση και πέντε επιχειρήσεων δείχνει ότι αναγνωρίζεται η εθνική προσπάθεια να ανοίξουμε τον τουρισμό με σεβασμό στους πολίτες μας και στους τουρίστες, με καινοτόμες ιδέες, εφαρμόζοντας τεχνολογικά πρωτοποριακές μεθόδους, οι οποίες αναγνωρίστηκαν από όλο τον κόσμο. Το γεγονός ότι η Ελλάδα βραβεύεται για πρώτη φορά –και δη φέτος, εν μέσω πανδημίας– είναι κάτι ιδιαιτέρως ευχάριστο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή