Τις πλατφόρμες παραγγελιών και διανομής φαγητού αξιοποιεί η «Γευσήνους»

Τις πλατφόρμες παραγγελιών και διανομής φαγητού αξιοποιεί η «Γευσήνους»

Η εταιρία εξελίσσεται από κορυφαίο πάροχο βιομηχανικού catering

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διέξοδο στο κανάλι της λιανικής, τόσο μέσω της παρασκευής έτοιμων γευμάτων για λογαριασμό αλυσίδων σούπερ μάρκετ όσο και εισερχόμενη στο κανάλι της μαζικής εστίασης, αξιοποιώντας την προσβασιμότητα στον καταναλωτή που δίνουν οι γνωστές πλατφόρμες ηλεκτρονικών παραγγελιών και διανομής φαγητού, βρήκε η «Γευσήνους». 

Η εταιρεία που είναι στην κορυφή του κλάδου του λεγόμενου βιομηχανικού catering με πελάτες μερικούς από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας, τράπεζες, εκπαιδευτικά ιδρύματα, επλήγη και αυτή από το γεγονός ότι σημαντικό ποσοστό των εργαζομένων στις επιχειρήσεις-πελάτες της εργάζεται, λόγω της πανδημίας, από το σπίτι και πλέον δεν καταναλώνει τα γεύματα που ετοίμαζε η «Γευσήνους» για τα εστιατόρια και τα κυλικεία των εταιρειών.

Σε ό,τι αφορά την υπηρεσία της διανομής έτοιμων γευμάτων στο σπίτι –το γνωστό μας delivery– αυτή στην ουσία έχει λάβει δύο κατευθύνσεις, προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα που προκάλεσε η Covid-19. Υπενθυμίζεται ότι ο σχεδιασμός της εταιρείας προέβλεπε ήδη από πέρυσι  την ανάπτυξη υπηρεσίας delivery, η οποία αναμενόταν να ξεκινήσει εντός του πρώτου διμήνου του 2020. Μάλιστα, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό η εταιρεία θα ανέπτυσσε δική της εφαρμογή και δεν θα χρησιμοποιούσε κάποια πλατφόρμα για την παραγγελιοληψία, ενώ το μενού θα περιλάμβανε και ειδικές διατροφικές επιλογές, όπως για παράδειγμα γεύματα χωρίς γλουτένη, γεύματα για διαβητικούς κ.ά.

Αυτό που υλοποιεί για την ώρα η «Γευσήνους» είναι να παρέχει υπηρεσία έτοιμων γευμάτων στους εργαζομένους των επιχειρήσεων – πελατών της, στα γραφεία τους, (σημειώνεται ότι και τα εστιατόρια εντός των επιχειρήσεων παραμένουν κλειστά), αλλά και στο ευρύ καταναλωτικό κοινό. Στην πρώτη περίπτωση συνεργάζεται με την πλατφόρμα που έχει αναπτύξει ο ΟΤΕ, την BOX, ενώ στη δεύτερη συνεργάζεται με τη Wolt. Η υπηρεσία έτοιμων γευμάτων για το ευρύ καταναλωτικό κοινό καλύπτει για την ώρα το κέντρο της Αθήνας και τα βόρεια προάστια.

Σε στάδιο εξέλιξης βρίσκεται από την άλλη μια εξατομικευμένη και ολοκληρωμένη υπηρεσία διατροφικού πλάνου με παράδοση στον επιθυμητό χώρο του πελάτη, η οποία θα έχει ως στόχο να συνδυάζει την υψηλή ποιότητα, την ευεξία, την καινοτομία και την ευκολία.

Στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού της, η «Γευσήνους» προχωρεί επίσης στη δημιουργία εφαρμογής, η οποία θα απευθύνεται στο αγοραστικό κοινό των πελατών της με στόχο να απολαμβάνουν τα γεύματα της «Γευσήνους» στον χώρο εργασίας τους. Στη συγκεκριμένη εφαρμογή θα διατίθεται το σύνολο των σημάτων και προϊόντων της «Γευσήνους», αναλόγως, βεβαίως, του κωδικολογίου και του τιμοκαταλόγου που ισχύει για κάθε πελάτη.

Για την καλύτερη επικοινωνία με τις εταιρείες-πελάτες της η «Γευσήνους» προχωρεί επίσης στην εγκατάσταση πλατφόρμας (μέρος της επένδυσης αυτής έχει υλοποιηθεί) ηλεκτρονικού εμπορίου (πρόκειται στην ουσία για πλατφόρμα B2B), έτσι ώστε η εξυπηρέτηση να είναι καλύτερη και να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα λάθους.

Η εταιρεία έχει ολοκληρώσει επίσης την εγκατάσταση πλατφόρμας σε μορφή cloud για την ηλεκτρονική καταγραφή θεμάτων εσωτερικού ελέγχου, ποιότητας και ασφάλειας, λειτουργίας και μάρκετινγκ.

Το άλλο πεδίο στο οποίο εισήλθε η «Γευσήνους» είναι σε αυτό της παρασκευής έτοιμων γευμάτων για λογαριασμό αλυσίδων σούπερ μάρκετ. Η συνεργασία έχει ήδη ξεκινήσει με μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες στην Ελλάδα, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη και νέες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή