Πράσινο φως για τις 3 νέες θυγατρικές του ΟΤΕ

Πράσινο φως για τις 3 νέες θυγατρικές του ΟΤΕ

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έγκριση της δημιουργίας τριών θυγατρικών εταιρειών, που προκύπτουν από την απόσχιση των κλάδων εξυπηρέτησης πελατών (Cosmote e-Value), καταστημάτων (Γερμανός) και τεχνικών υπηρεσιών πεδίου (Cosmote Τεχνικές Υπηρεσίες – πρώην ΟΤΕ Plus), ενέκρινε χθες η γενική συνέλευση μετόχων του ομίλου. Με τον τρόπο αυτό, ολοκληρώνεται τυπικά το σχέδιο που είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ τον Ιανουάριο του 2020. 

Οπως είχε αναφέρει τότε σε εσωτερική ενημέρωση προς το προσωπικό, ο όμιλος «θα πρέπει να μετασχηματιστεί και να προσαρμοστεί προκειμένου να αντιμετωπίσει τις νέες συνθήκες ανταγωνισμού που δημιουργούνται στην αγορά των ψηφιακών επικοινωνιών». Μέσα του περασμένου καλοκαιριού, κατά τη γενική συνέλευση, ο κ. Τσαμάζ είχε κάνει λόγο για τον ΟΤΕ της επόμενης δεκαετίας, που θα στηριχθεί σε τρεις πυλώνες: στη δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών προσαρμοσμένων στις ψηφιακές ανάγκες των πελατών, στις υποδομές με επενδύσεις για την ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς (Fiber to the Home, 5G) και στη βελτιστοποίηση των λειτουργιών.

Στη στρατηγική αυτή του ΟΤΕ, που εφαρμόζεται ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη το εγχείρημα ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας με έργα άνω των 6 δισ. ευρώ, ανταποκρίνονται όσα αναφέρθηκαν στη χθεσινή γενική συνέλευση του ομίλου για τους λόγους απόσχισης των τριών κλάδων. Επιδιώκεται δηλαδή «η ορθολογικότερη λειτουργική δομή και η εξειδίκευση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της εταιρείας και του ομίλου ΟΤΕ με επίκεντρο πάντα τον πελάτη». «Λαμβάνοντας υπόψη τις ευρύτερες εξελίξεις στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, η απόσχιση των κλάδων του ΟΤΕ αποσκοπεί στην αποτελεσματικότερη και ορθολογικότερη αποτελεσματική λειτουργία, στην πιο σαφή χάραξη της εμπορικής πολιτικής, στην πληρέστερη αξιοποίηση των κλάδων αυτών και στην ενίσχυση της ευελιξίας και της εν γένει αποδοτικότητάς τους. Πλεονεκτήματα που θα επιφέρει η απόσχιση είναι η καλύτερη διαχείριση των πόρων, η ευελιξία σε μεταβαλλόμενη ζήτηση και η επίτευξη συμφωνιών σε συναφείς τομείς», όπως αναφέρθηκε χθες.

Με τα δεδομένα αυτά, η Cosmote e-Value, ως αυτόνομη εταιρική οντότητα, θα είναι σε θέση να επιδιώξει τη διεύρυνση του κύκλου εργασιών της και τη συνεργασία με νέους πελάτες, με το υφιστάμενο πελατολόγιο να περιλαμβάνει εταιρείες όπως η Attica Group, ο ΔΕΔΔΗΕ, η Info Quest και η ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Η «Γερμανός», υπό την ομπρέλα της οποίας θα βρεθούν τα Cosmote shops, θα είναι σε θέση να διευρύνει την παρουσία της στον τομέα της λιανικής, έχοντας το 2019 εμφανίσει κύκλο εργασιών 302 εκατ. ευρώ από πωλήσεις προϊόντων και από υπηρεσίες.

Η Cosmote Technical Services, με αντικείμενο την παροχή τεχνικών και επιχειρηματικών λύσεων, θα είναι σε θέση, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να διεκδικήσει ακόμη περισσότερα έργα συμβουλευτικής υποστήριξης σε φορείς τόσο του Δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Το αντικείμενο της εταιρείας αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω λόγω και της αναμενόμενης το 2021 ανάπτυξης δικτύου πέμπτης γενιάς (5G), με τον διαγωνισμό για τη χορήγηση φάσματος να ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Υπολογίζεται ότι μέχρι τις αρχές της νέας χρονιάς θα ολοκληρωθεί η μεταφορά στις νέες θυγατρικές περισσότερων από 5.000 εργαζομένων, υπό τους ίδιους όρους και δικαιώματα εργασίας που προβλέπουν οι υφιστάμενες συμβάσεις τους, όπως έχουν αναφέρει κατά το πρόσφατο παρελθόν στελέχη της εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή