Οι Ολλανδοί δεν θα πετάξουν τα λεφτά τους από το παράθυρο

Οι Ολλανδοί δεν θα πετάξουν τα λεφτά τους από το παράθυρο

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι οικονομικές δυνατότητες του ολλανδικού fund Reggeborgh είναι δεδομένες, γι’ αυτό και η δέσμευσή του να ρίξει στην «Ελλάκτωρ» όσα κεφάλαια απαιτούνται δεν ακούγονται λόγια του αέρα ενόψει της κρίσιμης αντιπαράθεσης στην έκτακτη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί εντός του επόμενου ενάμιση μήνα. Δεν είναι διατεθειμένο, ωστόσο, να πετάξει λεφτά από το παράθυρο. Αυτό φάνηκε, εξάλλου, και στις διαπραγματεύσεις τόσο με τους αδελφούς Καλλιτσάντση όσο και με το Farallon, στο οποίο είναι ενεχυριασμένες οι μετοχές του. Γι’ αυτό και ζητάει διαχειριστικό έλεγχο, λένε πηγές που βρίσκονται κοντά στο ολλανδικό fund, προκειμένου να έχει μια σαφή εικόνα της οικονομικής κατάστασης της εταιρείας, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει στην αναγκαία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Σε κάθε περίπτωση, στους Ολλανδούς είναι αδιάφορο πλέον το τι θα κάνει το 25%, είτε το έχουν οι αδελφοί Καλλιτσάντση, είτε το Farallon, είτε η ομάδα επενδυτών που φέρεται να έχει σχηματιστεί για να ενισχύσει τον άλλο πόλο. Είτε θα συμμετάσχουν στην αύξηση και θα διατηρήσουν το ποσοστό τους, λένε, είτε δεν θα συμμετάσχουν και το ποσοστό τους θα συρρικνωθεί.

Διαδικτυακά θα διεξαχθεί φέτος το καθιερωμένο ετήσιο φόρουμ για την Ελλάδα από την Capital Link, το οποίο κάθε χρόνο συγκεντρώνει τα βλέμματα της επενδυτικής κοινότητας, σε μία σημαντική συνάντηση κορυφής εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης, ελληνικών επιχειρήσεων και μεγάλων διεθνών επενδυτών. Κεντρικό θέμα του συνεδρίου είναι «Η Ελλάδα κοιτάει μπροστά με αυτοπεποίθηση – Greece – Looking Ahead With Confidence». Ετσι, το διήμερο 15 και 16 Δεκεμβρίου το 22o Annual Capital Link Invest in Greece Forum θα διοργανωθεί σε συνεργασία με το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης καθώς και με μεγάλες διεθνείς επενδυτικές τράπεζες. Ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου, ενώ το «παρών» θα δώσει ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, καθώς και πολλοί υπουργοί.

Αποφασίζουνοι ομολογιούχοι της Folli Follie

Στην επόμενη Τετάρτη, οπότε θα λάβουν χώρα οι γενικές συνελεύσεις των διαφορετικών κατηγοριών ομολογιούχων της Folli Follie, είναι στραμμένη η προσοχή της αγοράς. Εκτός απροόπτου, οι ομολογιούχοι αναμένεται να εγκρίνουν το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας, γεγονός που θα επιτρέψει στη Folli Follie να προχωρήσει στη διαδικασία επικύρωσης του κειμένου βάσει των άρθρων 106β και 106δ του Πτωχευτικού Κώδικα. Το πράσινο φως των πιστωτών είναι σε συνέχεια διαπραγματεύσεων που διήρκεσαν πολλούς μήνες, οι οποίες, ως αναμένεται να αποδειχθεί την επόμενη Τετάρτη, απέδωσαν καρπούς. Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία προσπαθεί να αναδιαρθρώσει τη δραστηριότητά της.

Πληρωμές εισφορών στον ΕΦΚΑ αλλά και επιστροφές χρημάτων 

Εκπνέει αύριο Δευτέρα η προθεσμία-παράταση που έδωσε ο e-ΕΦΚΑ σε 1,5 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες για να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές Οκτωβρίου.  Οι δόσεις ενεργών ρυθμίσεων πήραν παράταση έως το τέλος του έτους, ενώ οι περίπου 800.000 μη μισθωτοί που λόγω της τελευταίας εκκαθάρισης θα πρέπει να πληρώσουν κατά μέσον όρο 1.355 ευρώ σε πέντε δόσεις, μπορούν να ξεκινήσουν πληρωμές στις 31 Μαρτίου 2021. Επιστροφές χρημάτων  για πάνω από  343.500 μη μισθωτούς ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ, για τους οποίους η εκκαθάριση έβγαλε πιστωτικό υπόλοιπο της τάξεως των 606 ευρώ κατά μέσον όρο. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» οι περισσότεροι δεν αιτήθηκαν συμψηφισμό, και αναμένουν, έως τις 15 Δεκεμβρίου την επιστροφή. Θα πρέπει βέβαια να πληρώσουν, στις 7 του μηνός, τις τρέχουσες εισφορές τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή