Διεθνές κέντρο έρευνας και ανάπτυξης δημιουργεί στην Ελλάδα η Vodafone

Διεθνές κέντρο έρευνας και ανάπτυξης δημιουργεί στην Ελλάδα η Vodafone

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος εταιρειών οι οποίες αναπτύσσουν εφαρμογές που στηρίζονται στα δίκτυα πέμπτης γενιάς (5G) σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό η απόφαση του ομίλου Vodafone να δημιουργήσει στην Ελλάδα παγκόσμιο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης για την τηλεϊατρική. To κέντρο καινοτομίας θα αναπτυχθεί μέσω της ελληνικής Vodafone Innovus, η οποία έχει αναπτύξει ήδη δύο προϊόντα που βασίζονται στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things), του οποίου «καύσιμο» είναι το 5G.

Οπως ανέφεραν χθες σε συνέντευξη Τύπου οι επικεφαλής του ομίλου Vodafone και της Vodafone Greece, πρόκειται για τη λύση Vodafone Remote Healthcare, μια υπηρεσία τηλεϊατρικής που επιτρέπει την ανταλλαγή δεδομένων και την ιατρική συμβουλευτική ανάμεσα σε ασθενή και ιατρό από απόσταση.

Αναφέρθηκαν επίσης στη διασυνδεδεμένη έξυπνη συσκευή Coolio, η οποία φιλοδοξεί να συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση της λεγόμενης «ψυχρής» εφοδιαστικής αλυσίδας της υγείας. Το συγκεκριμένο προϊόν, σύμφωνα με τη Vodafone, είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η πανδημική κρίση, με τα εμβόλια για την COVID-19 να απαιτούν ιδιαίτερες συνθήκες συντήρησης (π.χ. σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες).

Ανεξαρτήτως της πανδημίας, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, πάνω από το 25% των εμβολίων πετιέται προτού καν φθάσει σε ιατρούς και ασθενείς. Αυτό συμβαίνει γιατί, μέχρι να ολοκληρωθεί η αποστολή και η χρήση τους, πολλά εμβόλια χάνουν την αποτελεσματικότητά τους λόγω έλλειψης μιας ποιοτικής αλυσίδας εφοδιασμού και ενός σωστού συστήματος διαχείρισής της. Στόχος είναι τα δύο αυτά προϊόντα να διατεθούν σταδιακά από το 2021 στις αγορές του εξωτερικού όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος Vodafone.

«Η φιλοδοξία μας είναι να συμβάλουμε στη δημιουργία της μεγαλύτερης γκάμας ολοκληρωμένων ΙοΤ λύσεων στην αγορά, διότι θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι στον μετά την πανδημία κόσμο όλοι θα έχουν πρόσβαση σε κρίσιμες υπηρεσίες, που θα βελτιώσουν τις ζωές μας, όπως η Υγεία», δήλωσε η CEO Europe του ομίλου Vodafone, Σεπρίλ Τιμουράι (Sepril Timuray).

«Στη Vodafone είμαστε υπερήφανοι για το ταλέντο των ανθρώπων μας και το έργο που παράγουν. Και μας γεμίζει χαρά το γεγονός ότι τεχνολογίες που σχεδιάζονται και παράγονται στην Ελλάδα βρίσκουν τον δρόμο τους στις διεθνείς αγορές μέσω του ομίλου μας», ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, αυτού του είδους οι εφαρμογές αποτελούν μέρος του οικοσυστήματος καινοτομίας που πρόκειται να δημιουργηθεί και να στηριχθεί χρηματοδοτικά από το ταμείο «Φαιστός».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή