Το Φόρουμ του Νταβός μετακομίζει το 2021 στη Σιγκαπούρη

Το Φόρουμ του Νταβός μετακομίζει το 2021 στη Σιγκαπούρη

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Σιγκαπούρη, αντί στο Νταβός της Ελβετίας, πρόκειται να διεξαχθεί του χρόνου τον Μάιο το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (ΠΟΦ), διότι η έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού καθιστά δύσκολο να διασφαλιστεί η υγεία των συμμετεχόντων στη Γηραιά Ηπειρο. Τα σχετικά αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επικαλούμενο διοργανωτές του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Η απόφαση του τελευταίου να μεταφέρει πρώτη φορά τη σημαίνουσα εκδήλωση αυτή στην Ασία δείχνει την εμπιστοσύνη στις Αρχές της Σιγκαπούρης ως προς τον χειρισμό της πανδημίας. Aυτά τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας της χώρας. 

Εν τω μεταξύ, θα πρέπει να αναφερθεί πως το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το οποίο θα διεξαχθεί με φυσική παρουσία συμμετεχόντων, θα είναι και το πρώτο τέτοιου εκτοπίσματος συμβάν που θα ασχοληθεί με την ανάκαμψη μετά την πανδημία σε διεθνές επίπεδο. Θα φέρει κοντά, όπως ανέφερε το φόρουμ σε ανακοίνωσή του, ηγετικές φυσιογνωμίες, οι οποίες θα εστιάσουν την προσοχή τους στο να εξεύρουν λύσεις στα πιο πιεστικά από τα παγκόσμια προβλήματα. Επιπροσθέτως, στην ανακοίνωση αναφέρθηκε πως η αλλαγή τόπου διεξαγωγής δείχνει και το πόσο ψηλά στις προτεραιότητες του ΠΟΦ είναι η περιφρούρηση της υγείας και της ασφάλειας όσων συμμετάσχουν, αλλά και των μελών της κοινότητας η οποία θα το φιλοξενήσει.

Το διοικητικό συμβούλιο της διοργάνωσης ανέφερε πως σε πρώτη φάση σκοπός του ήταν να λάβει χώρα το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ 13 -16 Μαΐου το 2021 στη Λουκέρνη – Μπούργκενστοκ, αλλά οι τρέχουσες συνθήκες της πανδημίας αυτό το καθιστούν αδύνατον. Επιπλέον, επισημάνθηκε ότι σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης στη Σιγκαπούρη, καθώς και προ της έναρξης των διαφόρων συμβάντων, θα τηρούνται πλήρως όλα τα πρωτόκολλα, θα διεξάγονται διαγνωστικά τεστ κατά την άφιξη των συμμετεχόντων αλλά και σε τακτά διαστήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή