Μισθώσεις πολυτελών επαύλεων τύπου «Airbnb» μόνο για κροίσους

Μισθώσεις πολυτελών επαύλεων τύπου «Airbnb» μόνο για κροίσους

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το Μονακό μέχρι το Ασπεν, οι πολυτελείς διακοπές των βαθύπλουτων είναι αρκετά γνωστές. Εκείνο, όμως, που συχνά αποτελεί μυστήριο είναι το πού ακριβώς μένουν όταν βρίσκονται μακριά από τα σπίτια τους. Τα ενοικιαζόμενα σπίτια προσφέρουν άνεση χώρου και προπαντός ιδιωτικό χώρο, ενώ τα ξενοδοχεία πολυτελείας προσφέρουν κυριολεκτικά ό,τι επιθυμήσει ο πλούσιος πελάτης προκειμένου να μείνει ευχαριστημένος.

Υπάρχει μια τρίτη κατηγορία, βέβαια, που συνδυάζει και τα δύο. Η χλιδή των υπερπολυτελών επαύλεων και των μεγάρων με ιδιωτικό σεφ μπορεί πράγματι να προσφέρει και τα δύο σε βαθύπλουτους ταξιδευτές. Σε εκείνους, όμως, που μπορούν να διαθέσουν για κάθε διανυκτέρευση μερικές χιλιάδες δολάρια διότι δεν αρκούνται απλώς σε ένα υπερμέγεθες μπάνιο ή μια μαρμάρινη κουζίνα αλλά απαιτούν έξτρα χλιδή.

Ο λόγος για τις «έξτρα πολυτελείς» ενοικιαζόμενες επαύλεις, όπως τις αποκαλούν διάφορες εταιρείες ενοικίασης ακινήτων για να τις διαφοροποιήσουν από τις απλώς ακριβές κατοικίες. Ανάμεσά τους η Icon Private Collection, που προσφέρει υπερπολυτελείς επαύλεις έναντι 13.450 δολαρίων το βράδυ, η UltraVilla, που κλείνει στους πελάτες της υπερπολυτελείς επαύλεις σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης. Παράλληλα, η Villas of Distinction έχει έναν άλλο τρόπο να διαχωρίζει τις επαύλεις της χλιδής από τις υπόλοιπες. 

Τις ονομάζει κατοικίες από τη «Συλλογή του Προέδρου», καθώς βρίσκονται στις ωραιότερες τοποθεσίες, έχουν εξαιρετικά προωθημένη αρχιτεκτονική με «εκπληκτικό σχεδιασμό τόσο στους εσωτερικούς χώρους όσο και στον περιβάλλοντα χώρο», αλλά και την αίσθηση της ιδιωτικής ζωής. Σύμφωνα με τον Στιβ Λάσμαν, αντιπρόεδρο της Villas of Distinction, υπάρχουν πάνω από 2.900 πολυτελείς επαύλεις προς ενοικίαση και μόνον οι 35 πληρούν τις προδιαγραφές για να θεωρηθούν εξαιρετικές και κατάλληλες για πραγματικά βαθύπλουτους με ιδιαίτερες απαιτήσεις. «Εχουμε δυο-τρεις καινούργιες που θα μας παραδοθούν μέσα στις επόμενες 30 ημέρες και είναι πραγματικά απίστευτες», σχολιάζει ο ίδιος και προσθέτει πως από το επόμενο έτος κάποιες από αυτές θα προσφέρουν και υπηρεσίες ιδιωτικού τζετ. 

Κάποιες άλλες εταιρείες του είδους επικεντρώνονται κυρίως στις παροχές τις οποίες θα προσφέρουν στα ακίνητα. Η Luxico, για παράδειγμα,, νοικιάζει «σούπερ επαύλεις» πέντε αστέρων στην Αυστραλία, οι οποίες συνοδεύονται με καθημερινή υπηρεσία οικιακής βοηθού, προσωπικούς μπάτλερ, μπαρ με ακριβά συλλεκτικά κρασιά και λικέρ και ένα σωρό άλλες πολυτέλειες. Η εταιρεία Ani Private Resorts προσφέρει μια υβριδική εκδοχή διακοπών για βαθύπλουτους ταξιδευτές. Διαθέτει «ιδιωτικά ξενοδοχεία» στη Δομινικανική Δημοκρατία, στη Σρι Λάνκα και στην Ταϊλάνδη, που συνδυάζουν τις ωραιότερες πλευρές μιας ιδιωτικής βίλας και ενός ξενοδοχείου. 

Ετσι εκτιμά τουλάχιστον η Ιρα Μπλουμ, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, που τονίζει παράλληλα ότι «σε μια ιδιωτική έπαυλη, οι άνθρωποι είναι αναγκασμένοι να κάνουν διάφορα για τον εαυτό τους είτε να προσλάβουν έναν σεφ, να προγραμματίσουν τα γεύματά τους, να ενδιαφερθούν για το ποιος θα πλύνει τα πιάτα και διάφορα τέτοια, καθώς συνήθως δεν συνοδεύονται και από υπηρετικό προσωπικό». Στις υπερπολυτελείς επαύλεις της, όμως, η εταιρεία Ani προσφέρει κυριολεκτικά τα πάντα στους προσκεκλημένους της.

Τα μέλη του προσωπικού της έπαυλης, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν εκπαιδευθεί σε ξενοδοχεία της αλυσίδας Four Seasons, έχουν τη δυνατότητα να διοργανώνουν ειδικές εκδηλώσεις από εορτασμούς με βεγγαλικά έως ελικόπτερα που προσγειώνονται στο εσωτερικό της βίλας. 

Μιλώντας στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC, ο Γεσί Πούντσο, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, αναφέρει πως «είμαστε πάρα πολύ απασχολημένοι, καθώς ο κόσμος σπεύδει να προλάβει και να εξασφαλίσει ιδιωτικό χώρο για το ταξίδι του εξαιτίας βέβαια του κορωνοϊού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή