Δεύτερη ευκαιρία για τη Folli Follie

Δεύτερη ευκαιρία για τη Folli Follie

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κατάθεση προς επικύρωση από τη Δικαιοσύνη της συμφωνίας εξυγίανσης, βάσει των άρθρων 106β και 106δ του πτωχευτικού κώδικα, αποτελεί το επόμενο μεγάλο ορόσημο της Folli Follie, ύστερα από τη χθεσινή έγκριση των ομολόγων Eurobonds (όπου περιλαμβάνονται τα χρεόγραφα Schuldschein) και Swissbonds. Υστερα από πολλούς μήνες διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των ομολογιούχων, η διοίκηση του ομίλου επώνυμων ειδών ένδυσης και υπόδησης εξασφάλισε, χθες, τη συναίνεση των πιστωτών για την αναδιάρθρωση των ομολόγων της. Συγκεκριμένα, κατά τις έκτακτες γενικές συνελεύσεις που έλαβαν χώρα χθες, η Folli Follie εξασφάλισε τα δύο τρίτα των ψήφων επί του συνόλου των παρόντων των κατόχων των Eurobonds, με το ποσοστό της εξασφαλισθείσας πλειοψηφίας των κατόχων των Swissbonds να διαμορφώνεται στο 51%.

Η εν λόγω εξέλιξη είναι κομβικής σημασίας για τη συνέχιση της δραστηριότητας της εταιρείας, καθώς αποτελεί προαπαιτούμενο για την υποβολή στη Δικαιοσύνη –κατά πάσα πιθανότητα στα τέλη της επόμενης εβδομάδας– προς έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης, αλλά και για την εξασφάλιση ενδιάμεσης χρηματοδότησης της τάξεως των 13 εκατ. ευρώ. Αναμφισβήτητα, η επόμενη μεγάλη μάχη της διοίκησης της εταιρείας θα δοθεί στις αίθουσες του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Ωστόσο, η έγκριση της συμφωνίας αναδιάρθρωσης των ομολόγων δημιουργεί κλίμα ευφορίας στη Folli Follie, όπως προκύπτει από το μήνυμα που απέστειλε, χθες, προς τους εργαζομένους ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Γιώργος Σάμιος.

«Είμαι σήμερα στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι επετεύχθη συμφωνία με τους ομολογιούχους, η οποία δίνει τη δυνατότητα κατ’ αρχάς στη σωτηρία και στη συνέχιση λειτουργίας του ομίλου, έως βέβαια την τελική απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου. […] Η απόφαση αυτή εμπεριέχει ορισμένες παραδοχές οι οποίες είναι ρεαλιστικές, αλλά απαιτούν πολλή δουλειά, πολύ μεράκι και κατάθεση ψυχής εκ μέρους μας για να περάσουν από “το χαρτί” στην πραγματικότητα. Ο όμιλος αναμένεται να επιστρέψει στην κερδοφορία το 2022, με βάση την έκθεση και το πρόγραμμα του εμπειρογνώμονα. Εως τότε έχουμε πολλά να κάνουμε μαζί, με πρώτο την επιβεβαίωση ή και την υπέρβαση των προβλέψεων και των παραδοχών που περιέχονται στο στρατηγικό μας αυτό σχέδιο. […]

Αναδείξαμε τη στόφα και το μέταλλο της πραγματικής ψυχής των εργαζομένων στην FF Group καθ’ όλη τη διάρκεια της εξαιρετικά δύσκολης περιόδου των δυόμισι χρόνων. Συμβάλαμε σε ένα παγκόσμιο επιχειρηματικό θαύμα, όταν έγκυροι επαγγελματικοί κύκλοι μάς έδιναν 8 μέρες ζωή μόνο, εμείς αντέξαμε πάνω από 28 μήνες!», αναφέρει ο κ. Σάμιος στο κείμενο που έχει στη διάθεσή της η «Κ».

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της δραστηριότητας του ομίλου έχει ως πυλώνα τη δημιουργία δύο νέων εταιρειών. Πρόκειται για την AssetsCo, που θα ελέγχεται κατά 100% από τους πιστωτές και θα περιλαμβάνει την ακίνητη περιουσία και περιουσιακά στοιχεία που δεν αφορούν τη βασική δραστηριότητα της Folli Follie. Και την OpsCo, που θα αποτελεί θυγατρική κατά 90% της AssetsCo, υπό την οποία θα βρίσκονται τα σήματα Folli Follie και Links of London, όπως και συμβάσεις που αφορούν καταστήματα κοσμημάτων, μόδας, καλλυντικών και τα factory outlets. Το εννεάμηνο του 2020, η Folli Follie, σε επίπεδο pro forma (δηλαδή βάσει προσωρινών μεγεθών), εμφάνισε έσοδα ύψους 25,3 εκατ. ευρώ και ζημίες προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) της τάξεως των 12 εκατ. ευρώ. Εκτιμάται ότι συνολικά κατά τη φετινή χρήση θα εμφανίσει έσοδα 35,2 εκατ. ευρώ, τα οποία θα αυξηθούν σε 43,2 και 57,5 εκατ. ευρώ τα έτη 2021 και 2022, αντίστοιχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή