Ξεχώρισαν 25 εγχώριες επιχειρήσεις στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης

Ξεχώρισαν 25 εγχώριες επιχειρήσεις στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είκοσι πέντε είναι συνολικά οι επιχειρήσεις που ξεχώρισαν στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης στο πλαίσιο της επετειακής εκδήλωσης Sustainable Greece 2020, η οποία πραγματοποιήθηκε από το QualityNet Foundation με αφορμή τη συμπλήρωση έξι χρόνων από την έναρξή της. Το 2020 σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της πρωτοβουλίας «Sustainable Greece 2020», κατά την οποία το QualityNet Foundation, με την υποστήριξη θεσμικών και επιχειρηματικών φορέων, δημιούργησε μια μοναδική για τη χώρα εργαλειοθήκη βιώσιμης ανάπτυξης, η οποία λειτουργεί ως οδικός χάρτης με στόχο την υποστήριξη των οργανισμών στην πορεία τους προς τη βιωσιμότητα και την επίτευξη ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης που βασίζεται στην ισορροπία μεταξύ μιας βιώσιμης οικονομίας – κοινωνίας. 

Βασικό ρόλο στα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας διαδραματίζουν 25 επιχειρήσεις οι οποίες αποτελούν τις πιο βιώσιμες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Μεταξύ των εταιρειών που ανήκουν στην ομάδα «the most sustainable companies in Greece 2020» είναι οι: Alumil, Genesis Pharma, Imerys Βιομηχανικά Ορυκτά Ελλάς, Interamerican, Lidl Hellas & ΣΙΑ, Mitsis Hotels, MSD Merck Sharp & Dohme, Mytilineos, Polyeco, Quest Συμμετοχών, Toyota Ελλάς, ΕΛΠΕ, ΕlvalHalcor, Ελληνικός Χρυσός, Ευρωπαϊκή Πίστη, Ηρακλής Ομιλος Εταιρειών, ΜΕΓΑ, ΟΦΕΤ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΠΑΕΓΑΕ, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς, Τιτάν, Υγεία. Λαμβάνοντας υπόψη την προσέγγισή τους στα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης, με βάση τη μεθοδολογία του sustainability performance directory, οι επιχειρήσεις που ξεχώρισαν αξιολογήθηκαν σε τρεις τομείς, όπως για τις πρωτοβουλίες και δράσεις που αναπτύσσουν για να υποστηρίξουν τους πέντε θεματικούς πυλώνες της βιώσιμης ανάπτυξης (διακυβέρνηση, αγορά, περιβάλλον, κοινωνία και συνεργασίες) και της ανάπτυξης διαλόγου με το σύνολο των ενδιαφερόμενων κοινών τους και της ελληνικής κοινωνίας μέσω του θεσμού διαλόγου Bravo. Επίσης, για τις πολιτικές και διαδικασίες που εφαρμόζουν στη συστημική τους προσέγγιση στην υπεύθυνη λειτουργία και στην πληροφόρηση ESG (environment, social, governance) μέσω της συμπλήρωσης των κριτηρίων του ελληνικού κώδικα βιωσιμότητας και του τρόπου δημοσιοποίησης των μη χρηματοοικονομικών τους πληροφοριών.

Η τεχνική αξιολόγηση των επιδόσεών τους έγινε από τις τεχνικές επιτροπές του QualityNet και των ελεγκτικών εταιρειών, με τον τελικό λόγο για την κατάταξή τους να έχει η ανώτατη κριτική επιτροπή του sustainability performance directory, της οποίας μέλη είναι οι Χαρούλα Απαλαγάκη, γενική γραμματέας της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, η οποία εκτέλεσε και χρέη προέδρου της ανώτατης κριτικής επιτροπής, Αναστασία Στάμου, αντιπρόεδρος Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Παναγιώτης Αλεξάκης, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και Βασίλης Γκόβαρης, επιτελικός διευθυντής του ομίλου των Ελληνικών Χρηματιστηρίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή