Σ. Μισέλ: Συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης

Σ. Μισέλ: Συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιτεύχθηκε συμφωνία για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (MFF) καθώς και για το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε., όπως ανακοίνωσε σε ανάρτησή του στο Twitter o πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. 

«Μπορούμε πλέον να ξεκινήσουμε την υλοποίησή τους και να ανοικοδομήσουμε τις οικονομίες μας», αναφέρει ο κ. Μισέλ, προσθέτοντας ότι «το πακέτο ανάκαμψης, το οποίο αποτελεί ορόσημο, θα προωθήσει την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση». 

Με υψηλές ταχύτητες «τρέχει» η Ελλάδα για τα 32 δισ. ευρώ

Στην πρώτη ομάδα 7 χωρών που υπέβαλαν μέχρι στιγμής πλήρως διαμορφωμένο προσχέδιο για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης περιλαμβάνεται η Ελλάδα, είπε χθες ο Ντέκλαν Κοστέλο, αναπληρωτής γενικός διευθυντής Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν, σε διαδικτυακό συνέδριο του Economist για το Ταμείο Ανάκαμψης, αποδίδοντας εύσημα στην κυβέρνηση για «πολύ καλή αρχή».

Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι στην Ελλάδα οι δυσκολίες εντοπίζονται στην υλοποίηση και στην απορρόφηση των πόρων και εκεί έγκειται τώρα και η πρόκληση. 

Στο ίδιο πνεύμα, η επικεφαλής της task force Recover, Σελίν Γκάουερ, είπε ότι η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που υπέβαλαν σχέδιο, κάτι που επιτρέπει αισιοδοξία για το μέλλον. Η κ. Γκάουερ συμμετέχει στη διαπραγμάτευση του ελληνικού σχεδίου, που διεξάγεται ήδη δύο φορές την εβδομάδα.

Ολοι οι ομιλητές, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο αναπληρωτής υπουργός Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ Νίκος Βέττας, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Μιχάλης Αργυρού, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και ο πρόεδρος του Euroworking Group Tόμας Σααρενχέιμο, ανέδειξαν το γεγονός ότι τα 32 δισ. ευρώ συνιστούν τεράστια ευκαιρία για τη χώρα όχι μόνο για να επουλώσει τις πληγές του κορωνοϊού, αλλά και για να καλύψει χρόνιες αδυναμίες της και να στραφεί σε νέο παραγωγικό μοντέλο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή