ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ποια καταστήματα θα λειτουργήσουν την Κυριακή

Ποια καταστήματα θα λειτουργήσουν την Κυριακή

Διευκρινιστική ανακοίνωση για τη λειτουργία των καταστημάτων την προσεχή Κυριακή εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, σε συνέχεια των πρωινών ανακοινώσεων για το μερικό άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου θα επιτραπεί η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων με τη διαδικασία του click away και όσων δεν βρίσκονται σε υποχρεωτική αναστολή. Δηλαδή τα εποχικά καταστήματα, τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα πώλησης ειδών πρώτης ανάγκης.

Από την επόμενη ημέρα, Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, αναμένεται να λειτουργήσουν εκ νέου τα κομμωτήρια, τα βιβλιοπωλεία, οι υπηρεσίες καλλωπισμού και οι υπηρεσίες τεχνικού ελέγχου των οχημάτων οδικών μεταφορών. 

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενημερώνει τις εμπορικές επιχειρήσεις και το καταναλωτικό κοινό ότι σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 16 «Λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές» του ν.4177/2013 «Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών και άλλες διατάξεις», επιτρέπεται, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020, η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων με την διαδικασία (click away) και όσων δεν βρίσκονται σε αναστολή, σύμφωνα με την ισχύουσα ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ.: 78363 «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού CΟVID – 19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6:00» (Β’ 5350).