Συμφωνία 23,7 εκατ. μεταξύ BriQ Properties και SARMED Logistics

Συμφωνία 23,7 εκατ. μεταξύ BriQ Properties και SARMED Logistics

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξαγορά των μεγαλύτερων ενιαίων στεγασμένων αποθηκευτικών χώρων στην Ελλάδα προχώρησε η BriQ Properties συμφερόντων του ομίλου Quest. Απέκτησε το 80% ακινήτων ιδιοκτησίας του ομίλου Ιωάννη Χ. Σαραντίτη έναντι 23,7 εκατομμυρίων. Η SARMED Logistics, συμφερόντων Ιωάννη Χ. Σαραντίτη, θα συνεχίσει να λειτουργεί και να διαχειρίζεται τις εν λόγω εγκαταστάσεις ως μισθώτρια. Με την κίνηση αυτή η BriQ αποκτά έτοιμους αποθηκευτικούς χώρους διπλάσιου μεγέθους από αυτούς που αναπτύσσει σε άλλα οικόπεδα που έχει αγοράσει στην περιοχή κατά το τελευταίο έτος, ενώ οι δύο πλευρές αντιμετωπίζουν τη συμφωνία τους ως απαρχή στρατηγικής συνεργασίας στα logistics.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα BriQ Properties προχώρησε στην αγορά του 80% των μετοχών της εταιρείας SARMED Warehouses. Ο Ιωάννης Χ. Σαραντίτης παραμένει μέτοχος με ποσοστό 20% στην εταιρεία αυτή και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της. Η SARMED Warehouses έχει στην κυριότητά της δύο οικόπεδα, συνολικής έκτασης 131.232,40 τ.μ., επί των οποίων έχουν ανεγερθεί κτίρια, συνολικής επιφάνειας 58.641,60 τ.μ. αποθηκευτικών και βιομηχανικών χρήσεων, γραφείων και βοηθητικών χώρων. Το συγκρότημα με συνολική αξία 29,14 εκατ. βρίσκεται εντός της ΒΙΠΑ Μάνδρας, στη θέση Τρύπιο Λιθάρι, και διαθέτει προβολή επί της Αττικής Οδού. Τα ακίνητα είναι πλήρως μισθωμένα για 10 έτη στην εταιρεία SARMED Logistics Α.Ε., επίσης συμφερόντων Ιωάννη Χ. Σαραντίτη. Ο Ιω. Χ. Σαραντίτης, διευθύνων σύμβουλος της SARMED Logistics, ο οποίος πλέον κατέχει το 20% της SARMED Warehouses, δηλώνει ότι η συνεργασία με την BriQ Properties μπορεί να αποτελέσει «την αρχή μιας μακράς, επιτυχημένης και αμοιβαία επωφελούς στρατηγικής συνεργασίας στον τομέα των logistics».

Με την επένδυση αυτή η BriQ Properties αποκτά ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο σε ακίνητα logistics συνολικής επιφάνειας 110.000 τ.μ. στον Ασπρόπυργο, στον Αγ. Ι. Ρέντη και στις Αχαρνές Αττικής, αν ληφθεί υπόψη και το υπό ανέγερση νέο κέντρο αποθήκευσης και διανομής της BriQ στον Ασπρόπυργο. Ολοκληρώνει έτσι εντός ενός έτους την επένδυση του 100% των κεφαλαίων από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 50 εκατ. που πραγματοποίησε πριν από ακριβώς 12 μήνες. H διευθύνουσα σύμβουλος της BriQ Αννα Αποστολίδου υπογραμμίζει πως με την επένδυση αυτή η BriQ αποκτά το 80% της μεγαλύτερης εν λειτουργία ενιαίας εγκατάστασης αποθηκευτικού συγκροτήματος στην Ελλάδα και αναδεικνύεται σε σημαντικό παράγοντα στην ελληνική αγορά ακινήτων logistics. Επιπλέον, χαρακτηρίζει τη συνεργασία με τον Ιωάννη Χ. Σαραντίτη τιμητική και προσθέτει πως «με την πολυετή πείρα και οικογενειακή ιστορία του στον τομέα των logistics στην Ελλάδα, θα αποτελέσει στρατηγικό σύμμαχο και εταίρο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή