ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ευκαιρίες απασχόλησης και πρακτικής άσκησης για νέους από τη Nestlé Ελλάς

Ευκαιρίες απασχόλησης και πρακτικής άσκησης για νέους από τη Nestlé Ελλάς

Τριακόσιες θέσεις απασχόλησης και 200 θέσεις μαθητείας και πρακτικής άσκησης στην Ελλάδα θα προσφέρει η Nestlé έως το 2025, μέσω του προγράμματος Nestlé Needs YOUth, για την υποστήριξη της επαγγελματικής ζωής των νέων.

Το πρόγραμμα Nestlé Needs YOUth ξεκίνησε το 2013 με σκοπό την παροχή ευκαιριών απασχόλησης και προγραμμάτων μαθητείας και πρακτικής άσκησης. Από τότε μέχρι σήμερα, η Nestlé Ελλάς έχει προσφέρει 709 ευκαιρίες απασχόλησης και 285 θέσεις μαθητείας και πρακτικής άσκησης, μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

Κατά τη διάρκεια του lockdown, η εταιρεία οργάνωσε ψηφιακή εκπαίδευση για τους μαθητευόμενους της για να τους επιτρέψει να ολοκληρώσουν το απαιτούμενο πρόγραμμα εκπαίδευσης τους. Η Nestlé εφαρμόζει επίσης ψηφιακές πρωτοβουλίες που επιτρέπουν στους νέους να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία μέσω διαδικτυακών προγραμμάτων πρακτικής άσκησης.

Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι ακόμα πιο σημαντικές καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έχει τεράστιο αντίκτυπο στην κοινωνία και ειδικά στους νέους. Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία δείχνουν την ανεργία των νέων να αυξάνεται ξανά, με περισσότερους από 3 εκατομμύρια ανέργους ηλικίας κάτω των 25 ετών στην Ευρώπη και σχεδόν 80 χιλιάδες στην Ελλάδα.

Ευκαιρίες απασχόλησης και πρακτικής άσκησης για νέους από τη Nestlé Ελλάς-1

«Η επένδυση στους νέους είναι η πιο σημαντική επένδυση για την εταιρεία μας, για την κοινωνία, για το μέλλον. Μέσω της πρωτοβουλίας Nestlé Needs YOUth που υλοποιούμε από το 2013, βοηθάμε τους νέους να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους, να εκπαιδευτούν μέσα από θέσεις μαθητείας και πρακτικής άσκησης ενώ τους προσφέρουμε και ευκαιρίες απασχόλησης», δηλώνει ο Βασίλης Αδαμίδης, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Nestlé Ελλάς. «Λαμβάνοντας υπόψη τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι, αλλά και το ταλέντο που τους διακρίνει, η δέσμευσή μας για την υποστήριξη τους είναι σήμερα πιο ισχυρή από ποτέ. Θέλουμε να τους ανοίξουμε τον δρόμο προς την επίτευξη των στόχων τους», προσθέτει.

Την ίδια στιγμή, μέσα από τις δράσεις της, η Nestlé στοχεύει να εξοπλίσει τη νέα γενιά με τις κατάλληλες δεξιότητες ώστε να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής, όπως είναι η κλιματική αλλαγή και ο ψηφιακός μετασχηματισμός.

H πρωτοβουλία Nestlé Needs YOUth περιλαμβάνει και τον πυλώνα «Alliance for YOUth» («Συμμαχία για τη Νέα Γενιά») που εγκαινιάστηκε από την εταιρεία το 2014, με στόχο να ενώσει εταιρείες που θέλουν να βοηθήσουν τους νέους να εισέλθουν στην αγορά εργασίας.

Τη χρονιά που πέρασε, και παρά τις μεγάλες προκλήσεις της πανδημίας, η Nestlé Ελλάς έφερε κοντά 11 ηγέτιδες εταιρείες από διαφορετικούς κλάδους, δημιουργώντας μια μοναδική συμμαχία για την υποστήριξη των νέων. Οι 750 ταλαντούχοι νέοι που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, είχαν τη δυνατότητα να αναπτύξουν δεξιότητες που έχουν να κάνουν με την ομαδικότητα, την επίλυση προβλημάτων, την καινοτομία και τη διαχείριση συγκεκριμένων deadlines, και να παρουσιάσουν τις ιδέες και την οπτική τους για σημαντικά ζητήματα όπως είναι η εταιρική κοινωνική ευθύνη, οι γυναίκες στην ηγεσία αλλά και το brain drain. Οι 12 υποψήφιοι που ξεχώρισαν μέσα από τις διαφορετικές φάσεις του προγράμματος θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν σε εφαρμογή τις δεξιότητές και τις ιδέες τους στις συμμετέχουσες εταιρείες.