«Βολική η αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ»

«Βολική η αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ»

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήρη διαφωνία με την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική σε όλα τα επίπεδα εξέφρασαν χθες στη Βουλή οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με εκείνους πάντως της ελάσσονος να τηρούν αποστάσεις και να ασκούν κριτική και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μοναδικό σημείο «σύγκλισης», το οποίο όμως αφορά μόνο το ΚΙΝΑΛ και την Ελληνική Λύση έναντι της κυβέρνησης, ήταν οι αμυντικές δαπάνες, τις οποίες τα δύο συγκεκριμένα κόμματα δήλωσαν ότι υπερψηφίζουν.

Αφού εξέφρασε την βαθιά ανησυχία της και για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα για το αύριο ενισχύονται και αυτό αποτελεί προμήνυμα απειλής για το μέλλον της χώρας και το πολιτικό σύστημα. Δεν γνωρίζω αν στο Μαξίμου αισθάνεστε τον σιωπηλό θυμό που συσσωρεύεται εις βάρος σας. Κρύβεστε πίσω από τη βολική αντιπολίτευση που σας κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ευτυχώς για εμάς, όλο και περισσότεροι Ελληνες αντιλαμβάνονται την ανάγκη να αποκτήσει η χώρα σήμερα μια αξιόπιστη και ισχυρή προοδευτική αντιπολίτευση και αύριο, όταν το πολιτικό σκηνικό αναδιαταχθεί, μια αποτελεσματική προοδευτική κυβέρνηση».

Για «τόσο πρόδηλη, πια, στρατηγική σύμπλευση Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ και των υπόλοιπων κομμάτων πλην ΚΚΕ» έκανε λόγο ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας, σημειώνοντας ότι «χρειάζεται μεγεθυντικός φακός για να εντοπίσει κανείς διαφορές. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τόσο μεγάλες δυσκολίες να οικοδομήσει μια πειστική διαχωριστική γραμμή». Ο κ. Κουτσούμπας, εξάλλου, χαρακτήρισε αποπροσανατολιστική την πρόταση που λίγο νωρίτερα είχε υποβάλει ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γ. Βαρουφάκης, για σύσταση εξεταστικής επιτροπής με αντικείμενο «τη διεξοδική διερεύνηση των αιτίων της χρεοκοπίας του 2010 και των μνημονίων που ακολούθησαν». Με την πρόταση συμφώνησε ο πρόεδρος της Ελλ. Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων προέβλεψε ως πιθανή στο προσεχές μέλλον μια συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ, καθώς –όπως υποστήριξε– τα δύο κόμματα έχουν κοινές θέσεις στα μεγάλα ζητήματα.

Κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή όσα υποστήριξε χθες ο κ. Τσίπρας, άσκησε με παρέμβασή του από το βήμα της Ολομέλειας ο κ. Γ. Γεραπετρίτης. «Κυβερνήσατε με αυταπάτες και αντιπολιτεύεστε με ευκαιριακές σημαίες καταστροφής», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας.

Από την πλευρά του, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της επί του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021 μαραθώνιας κοινοβουλευτικής διαδικασίας, ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: «Η συζήτηση γίνεται σε μια περίοδο πρωτόγνωρης, παγκοσμίως, αβεβαιότητας. Μέσα στο ρευστό περιβάλλον, το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει και υλοποιεί τις βέλτιστες πολιτικές, εντός του πεδίου των εφικτών λύσεων. Στοχεύουμε, εκπέμποντας ασφάλεια και σταθερότητα, στην υπέρβαση της κρίσης, με την οικονομία σε λειτουργία και την κοινωνία όρθια, και θέτουμε τις βάσεις, αρχικά, για ταχεία ανάκαμψη και, στη συνέχεια, για διατηρήσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή