Αντίδραση ξενοδόχων για το απαγορευτικό στα εστιατόρια τις γιορτές

Αντίδραση ξενοδόχων για το απαγορευτικό στα εστιατόρια τις γιορτές

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αντίδραση των ξενοδόχων προκάλεσε η αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τη λειτουργία των εστιατορίων των ξενοδοχείων την παραμονή και ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε χθες το πρωί πως τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί σχετική υπουργική απόφαση, η οποία θα προβλέπει πως θα επιτρέπεται μόνο στους διαμένοντες υπηρεσία σερβιρίσματος στο δωμάτιο (room service).

Δύο ημέρες νωρίτερα, στο ΦΕΚ με όλα τα μέτρα που θα ισχύσουν κατά την περίοδο των εορτών αναφερόταν πως «από την αναστολή λειτουργίας εξαιρούνται εστιατόρια, αναψυκτήρια, καφέ που λειτουργούν εντός ξενοδοχείων, εφόσον εξυπηρετούν μόνο τους διαμένοντες σε αυτά και υπό την προϋπόθεση ότι λαμβάνονται μέτρα αποφυγής συνωστισμού και τηρούνται οι αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων και κανόνων υγιεινής».

Κάποια ξενοδοχεία είχαν ετοιμάσει πακέτα διαμονής και διατροφής στα εστιατόριά τους για τις συγκεκριμένες ημέρες. Οι ξενοδόχοι διαβεβαίωναν, πάντως, ότι δεν θα γίνονταν ρεβεγιόν με μουσική κ.λπ. Ωστόσο, η κυβέρνηση έκρινε πως θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού και αποφάσισε την απαγόρευσή τους. Φαίνεται επίσης πως υπήρξαν και παρεμβάσεις από τον κλάδο της εστίασης για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, από την πλευρά της, απαντώντας σε οξύ τόνο σε αυτή την απόφαση τόνισε πως «τα εστιατόρια των ξενοδοχείων λειτουργούν νόμιμα μόνο για την εξυπηρέτηση των διαμενόντων σε αυτά και με συγκεκριμένους αυστηρούς όρους και κανόνες, τους οποίους απαρέγκλιτα οφείλουν να τηρούν, και τους τηρούν. 

Αφού κατάφεραν να το πράξουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που είχαν κάποια, μικρά έστω, ποσοστά πληρότητας, ασφαλώς και μπορούν να το πράξουν και τώρα που είναι σχεδόν άδεια. Και τα εστιατόριά μας δεν είναι δυνατόν να κλείσουν όσο τα ξενοδοχεία μας παραμένουν ανοικτά και σε λειτουργία, καθώς οι πελάτες μας που διαμένουν σε αυτά πρέπει να εξυπηρετηθούν. 

Καλούμε, τέλος, τις αρμόδιες αρχές να αποφασίσουν επιτέλους αν θέλουν να δεχόμαστε πελάτες “μόνο για ύπνο”, διότι και αυτόν τον έχουμε χάσει όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα! 

Πάντως, ξενοδοχεία τα οποία δεν θα επιτραπεί να δέχονται πελάτες δεν μπορούν να παραμείνουν ανοικτά ούτε για αστείο!». Εμμέσως πλην σαφώς η ομοσπονδία ζητεί από την κυβέρνηση, αφού απαγόρευσε το σερβίρισμα φαγητού στα εστιατόρια των ξενοδοχείων, να απαγορεύσει και τη διαμονή, χορηγώντας και στις ξενοδοχειακές μονάδες τη στήριξη που παρέχει σε άλλες κλειστές επιχειρήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή